Простий рецепт дуже смачного медовика

Готуємо з Яною Станішевською

Разом із food-блогером Яною Станішевською готуємо запаморочливо смачний медовик — такий самий, як у дитинстві. Крім того, Яна ділиться лайфхаками та секретами, перевіреними десятки разів на практиці. Простий рецепт торта для вас і ваших близьких!

Instagram: @stanishevska

Для тіста нам знадобиться:

450-490 г борошна (всипаємо його в самому кінці, треба дивитися на консистенію тіста)

150 г меду

80 г вершкового масла

80 г цукру

2 яйця

1 ч.ложка соди

дрібка солі

Для крему:

1 кг сметани

150 г цукрової пудри (просто змішати — і крем готовий)

Готуємо медовик покроково:

Розпочинаємо з коржів: їх буде 12, ми тісто потім зважимо та розділимо на 12 частин на вагах — ось і весь секрет однакових коржів. Але спочатку: змішуємо цукор, мед, сіль та олію в сотейнику на повільному вогні, поки все не розчиниться.

Знімаємо з вогню і всипаємо соду та швидко вимішуємо. Маса повинна швидко побіліти — це означає, що реакція завершилась. Повертаємо на маленький вогонь на хвилину і знімаємо з вогню. Даємо масі остигнути буквально 5 хвилин і по одному додаємо яйця.

Потім у 3-4 етапи вводимо борошно. Я роблю це через сито і вважаю це важливим моментом.

Перші 2-3 етапи я все вимішую лопаткою, з останньою частиною борошна починаю вимішувати тісто руками. Воно повинне вже не приставати ні до рук, ні до миски. Тісто виходить дуже м`яке. Ділимо на 12 частин, катаємо кульки і під плівку на тарілку. Беремо пергамент і розкочуємо першу кульку тіста максимально тонко, просто до стану папірусу. Обкреслюємо рівне коло — ви завжди можете це робити за допомогою рознімної форми для випікання або, наприклад, за розміром кришки. Протикаємо 100 разів виделкою наше тісто і відправляємо в духовку, заздалегідь розігріту до 180*С, на 4 хвилини.

Випікаємо наш корж. Дістали і швидко по колу обрізуємо, щоб корж був рівний. Якщо ви дістали корж і він так полежить 5 хвилин, то швидко висохне — ви його вже не обріжете, він просто розкришиться. За цією схемою випікаємо всі 12 шт. Нам треба тільки 2 пергаменти, ми їх повторно використовуємо.

Коржі готові. Я збираю торт в рознімній формі: викладаємо на дно 2 ст. ложки крему, зверху — корж. На кожен наступний корж і на верхній — по 3 ст. ложки крему. Накриваємо і ставимо в холодильник мінімум на 5 годин. Обрізки коржів ми не викидаємо: за допомогою блендера робимо крихту. Коли медовик дістанете з холодильника, вийміть його з форми і присипте крихтою. Готово!

Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали