«В італійської пасти тисячі варіацій, і я, напевно, не помилюся, якщо скажу, що всі вони на диво гарні. У своєму житті я перепробував і приготував безліч різних варіантів цієї страви і хочу поділитися найпростішими і найсмачнішими рецептами. Паста з тунцем і оливками — один з них. Приготувати її дуже просто, а продукти для неї ви знайдете в будь-якому супермаркеті. Головне, дотримуйтеся моїх рекомендацій і будьте уважні до деталей, це важливо», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати пасту з тунцем
Інгредієнти:
200 г пасти тальятеле
1/2 ріпчастої цибулини (половина невеликої цибулини)
6-7 оливок (без кісточки)
90 г консервованого тунця (шматками у власному соку)
1/2 зубка часнику
50 мл білого сухого вина
30 г сиру пармезан
оливкова олія (для смаження)
сіль, перець до смаку
Паста з тунцем і оливками: покроковий рецепт
Тальятеле (200 г) відваріть до готовності в підсоленій воді. Для відварювання макаронів я завжди користуюся однією пропорцією — на 1 л води 100 г макаронів і 10 г солі. Пасту необхідно відварювати на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.
Цибулю (1/2 шт.) дрібно наріжте й обсмажуйте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії, поки вона не стане прозорою.
Додайте оливки (6-7 шт.), дрібно посічений часник (1/2 зубка) і біле вино (50 мл). Дайте вину трохи випаруватися.
Перед тим як викласти на пательню відварені тальятеле, додайте трохи води, в якій вони варилися. Так страва буде набагато соковитішою.
Викладіть тальятеле і добре перемішайте з тунцем (90 г), тушкуйте ще хвилину, не більше.
Викладіть на тарілки, посипте тертим пармезаном (30 г) і свіжомеленим перцем.