Паста з тунцем і оливками: швидкий рецепт

Небанальна страва нашвидкуруч

«В італійської пасти тисячі варіацій, і я, напевно, не помилюся, якщо скажу, що всі вони на диво гарні. У своєму житті я перепробував і приготував безліч різних варіантів цієї страви і хочу поділитися найпростішими і найсмачнішими рецептами. Паста з тунцем і оливками — один з них. Приготувати її дуже просто, а продукти для неї ви знайдете в будь-якому супермаркеті. Головне, дотримуйтеся моїх рекомендацій і будьте уважні до деталей, це важливо», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати пасту з тунцем

Інгредієнти:

200 г пасти тальятеле

1/2 ріпчастої цибулини (половина невеликої цибулини)

6-7 оливок (без кісточки)

90 г консервованого тунця (шматками у власному соку)

1/2 зубка часнику

50 мл білого сухого вина

30 г сиру пармезан

оливкова олія (для смаження)

сіль, перець до смаку

Паста з тунцем і оливками: покроковий рецепт

Тальятеле (200 г) відваріть до готовності в підсоленій воді. Для відварювання макаронів я завжди користуюся однією пропорцією — на 1 л води 100 г макаронів і 10 г солі. Пасту необхідно відварювати на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.

Цибулю (1/2 шт.) дрібно наріжте й обсмажуйте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії, поки вона не стане прозорою.

Додайте оливки (6-7 шт.), дрібно посічений часник (1/2 зубка) і біле вино (50 мл). Дайте вину трохи випаруватися.

Перед тим як викласти на пательню відварені тальятеле, додайте трохи води, в якій вони варилися. Так страва буде набагато соковитішою.

Викладіть тальятеле і добре перемішайте з тунцем (90 г), тушкуйте ще хвилину, не більше.

Викладіть на тарілки, посипте тертим пармезаном (30 г) і свіжомеленим перцем.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали