«Паста болоньєзе — один з найпоширеніших варіантів італійської пасти. А ще болоньєзе — це назва м`ясної заправки, з якої вона готується. Основа заправки — яловичий або телячий фарш, томати, цибуля та часник. Напевно, немає якогось канонічного рецепту приготування цієї страви, тому можна трохи пофантазувати, чим я й зайнявся. Я вирішив приготувати пасту болоньєзе з червоною цибулею та стеблом селери, яка робить смак цієї пасти ще більш вишуканим», — каже Євген Клопотенко.
Паста болоньєзе з селерою: покроковий рецепт
інгредієнти
250 г Макаронів (черепашки)
200 г Яловичини (фарш)
1 томат (середнього розміру)
1 ч. л. Томатної пасти
50 г Цибуля червона
1 шт. Селера (стебло)
1 ст. л. Оливкова олія
1 зубчик часнику
за смаком Сіль та перець
Паста болоньєзе з селерою: покроковий рецепт
Розігрійте сковорідку з оливковою олією і обсмажте подрібнений зубчик часнику протягом 30 секунд, додайте порізане невеликими шматочками стебло селери і дрібно порізану червону цибулю, обсмажте ще 1 хвилину. Додайте на сковорідку фарш і смажте, поки він стане коричневим. Додайте томатну пасту та томати, порізані середнім кубиком. Посоліть і поперчіть до смаку. Продовжуйте гасити на середньому вогні 2 хвилини, потім відставте вбік.
Макарони відваріть до готовності згідно з інструкцією на етикетці. Готові макарони дістаньте шумівкою та перекладіть у сковорідку із заправкою та поставте її на середній вогонь. Додайте в сковорідку кілька столових ложок води, в якій варилися макарони та розігрійте протягом 1-2 хвилин. Подавайте, прикрасивши листям селери. За бажанням ви можете доповнити пасту тертим пармезаном.