Серпень — сезон груш. Із цього приводу готуємо дуже смачний солоний тарт із грушею. Українська фудблогерка Яна Станішевська поділилася супершвидким і дуже простим рецептом приготування небанального десерту:
Готуємо тарт із грушею
Три інгредієнти для тіста:
125 г вершкового масла
200 г борошна
1 яйце
Начинка:
4-5 груш залежно від розміру
50 г сиру дорблю
Покроковий рецепт тарта:
Для приготування тіста натираємо на тертці холодне масло, просто з морозилки, висипаємо борошно і перемішуємо в крихту.
Вбиваємо яйце і швидко скачуємо (до хвилини) тісто в кулю. Накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник хвилин на 15-20.
У цей час спочатку розрізаємо груші на половинки (виймаємо насіння) і нарізаємо вздовж або впоперек (як завгодно) тоненькими скибочками.
Включаємо духовку на 200 °C.
Дістаємо тісто і викладаємо його тонким шаром у форму (я це роблю руками, навіть без качалки).
Викладаємо на тісто груші (як на фото) і кришимо зверху дорблю. За бажанням можете присипати улюбленими спеціями.
Ставимо тарт у духовку на 30 хвилин. Усе, найсмачніший десерт готовий!