Найсмачніша вишнева healthy-паска

Покроковий рецепт головного великоднього десерту без випічки

Для тих, хто хоче поєднати несумісне  — насолодитися традиційними великодніми стравами та зберегти стрункість,  — винайдено healthy-рецепти, які не шкодять фігурі. Експерти Glossary Organic Products рекомендують рецепт смачної вишневої паски без борошна та випічки.

Після приготування ви отримаєте великодній десерт вагою приблизно 440 г. Залежно від об`єму вашої форми кількість інгредієнтів можна збільшити.

паска без випічки

Рецепт паски без випічки

Інгредієнти для паски:

40 г сухої зеленої гречки (70 г замоченої)

60 г сухих горіхів кеш`ю (80 г замочених)

30 г органічного кокосового молока (густа частина)

30 г меду

40 г кокосової олії

20 г лимонного соку

100 г замороженої вишні

1 ст. л. порошку какао

Дрібка солі

Інгредієнти для глазурі:

Кокосова манна паста — розтопити та за бажанням можна «підфарбувати» пудрою троянди або іншим сухим натуральним барвником.

Чорний шоколад 50 г + 1 ч. л. оливкової олії.

Для горіхових кульок:

30 г фундучного або мигдалевого борошна (або подрібнити попередньо обсмажені на сухій сковорідці чи в духовці горіхи до стану борошна)

40 г фініків та сухої вишні

1 ч. л. какао

Приготування паски та яєць для декору

Сухофрукти попередньо промити та замочити в окропі для розм`якшення. Потім добре їх віджати та промокнути паперовим рушником.

Дуже дрібно нарізати та розім`яти вилочкою (має вийти паста). Якщо робите велику порцію, то можна пробити занурювальним блендером для отримання пластичної маси.

Змішайте горіхове борошно з пастою із сухофруктів і какао, має вийти щільна маса, може знадобитися додати трохи більше горіхового борошна. Скачайте маленькі яйця (розмір яєць залежить від розміру вашої форми) — робіть такі, щоб вони мали органічний вигляд на верхівці: на 1 пасочку 3 яйця. Із залишків скачайте маленькі кульки. Яйця насадіть на зубочистки або дерев`яні палички та підморозьте разом із горіховими кульками.

Якщо вийшли невдалі патьоки, потрібно почекати, коли застигне шоколад, акуратно зняти їх і зробити нові.

Заморожені яйця занурюємо в кокосову глазур, даємо застигнути й акуратно на зубочистці вставляємо яйця в пасочку. Також яйця можна не глазурувати, а обваляти спочатку в кокосовому борошні, а потім у рожевій матчі й також на зубочистці вставити яйця в пасочку. Прикрашаємо їстівними квітами (за бажанням).


Реклама

Популярні матеріали

Як це було: персональна виставка Вікторії Кагаловської...


Один день із життя редакції ELLE: як нові технології Samsung...


Весільна фотографія сьогодні: від сторітелінгу до створення...


Читайте також
Популярні матеріали