Для тих, хто хоче поєднати несумісне — насолодитися традиційними великодніми стравами та зберегти стрункість, — винайдено healthy-рецепти, які не шкодять фігурі. Експерти Glossary Organic Products рекомендують рецепт смачної вишневої паски без борошна та випічки.
Після приготування ви отримаєте великодній десерт вагою приблизно 440 г. Залежно від об`єму вашої форми кількість інгредієнтів можна збільшити.
Рецепт паски без випічки
Інгредієнти для паски:
40 г сухої зеленої гречки (70 г замоченої)
60 г сухих горіхів кеш`ю (80 г замочених)
30 г органічного кокосового молока (густа частина)
30 г меду
40 г кокосової олії
20 г лимонного соку
100 г замороженої вишні
1 ст. л. порошку какао
Дрібка солі
Інгредієнти для глазурі:
Кокосова манна паста — розтопити та за бажанням можна «підфарбувати» пудрою троянди або іншим сухим натуральним барвником.
Чорний шоколад 50 г + 1 ч. л. оливкової олії.
Для горіхових кульок:
30 г фундучного або мигдалевого борошна (або подрібнити попередньо обсмажені на сухій сковорідці чи в духовці горіхи до стану борошна)
40 г фініків та сухої вишні
1 ч. л. какао
Приготування паски та яєць для декору
Сухофрукти попередньо промити та замочити в окропі для розм`якшення. Потім добре їх віджати та промокнути паперовим рушником.
Дуже дрібно нарізати та розім`яти вилочкою (має вийти паста). Якщо робите велику порцію, то можна пробити занурювальним блендером для отримання пластичної маси.
Змішайте горіхове борошно з пастою із сухофруктів і какао, має вийти щільна маса, може знадобитися додати трохи більше горіхового борошна. Скачайте маленькі яйця (розмір яєць залежить від розміру вашої форми) — робіть такі, щоб вони мали органічний вигляд на верхівці: на 1 пасочку 3 яйця. Із залишків скачайте маленькі кульки. Яйця насадіть на зубочистки або дерев`яні палички та підморозьте разом із горіховими кульками.
Якщо вийшли невдалі патьоки, потрібно почекати, коли застигне шоколад, акуратно зняти їх і зробити нові.
Заморожені яйця занурюємо в кокосову глазур, даємо застигнути й акуратно на зубочистці вставляємо яйця в пасочку. Також яйця можна не глазурувати, а обваляти спочатку в кокосовому борошні, а потім у рожевій матчі й також на зубочистці вставити яйця в пасочку. Прикрашаємо їстівними квітами (за бажанням).