Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами

Простий та неймовірно смачний!

«Восени багато хто любить ходити на так зване тихе полювання. Я теж обожнюю збирати гриби, та інколи буває так, що не щастить і зібрати майже нічого не виходить. Тому я вирішив приготувати пиріг із грибами, які завжди можна знайти у магазині: з гливами та печерицями. Вони мають різну структуру та смак, тому страва буде ще смачнішою. Також до цього міксу я додав і трохи білих сушених грибів, які нададуть неймовірного аромату пирогові. Найбільш звичне для нас поєднання — це гриби та цибуля. Я вирішив не відходити від цієї класики, але трохи її видозмінив. Замість ріпчастої цибулі я використав цибулю-порей, вона має більш м’яку структуру та ніжніший аромат. А щоб начинка не виявилася занадто вологою, я додав до неї трохи панірувальних сухарів.

Існує багато варіантів приготування смачного пирога з грибами. Мій пиріг із грибами з листкового тіста, але ви можете використати й дріжджове, приготоване власноруч або вже готове з магазину, як зробив це я за браком часу», — каже Євген Клопотенко

Як замочувати сушені білі гриби

Усі ми знаємо, що перед використанням сухі білі гриби обов’язково потрібно замочити. Але скільки часу треба замочувати гриби? Тут усе залежить від того, яким саме способом гриби були засушені. Якщо це відбувалося під впливом високої температури, наприклад у духовці, тоді час замочування буде довшим, бо структура гриба за такого способу засушування стане більш грубою. Якщо ж гриби сушили за природної температури, вони будуть більш м’які за структурою, відповідно, замочувати їх треба менший час. У будь-якому разі ви завжди можете перевірити гриби руками — якщо вони вже стали досить м’якими, можна починати приготування. Воду, в якій замочувалися гриби, я раджу не виливати, а використовувати у приготуванні страв, це надасть їм неймовірного аромату, як і в нашому рецепті.

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста

1 яйце (для змащування тіста)

1 цибулина порею

300 г печериць

300 г глив

50 г сухих білих грибів

2 ст. л. оливкової олії

3-4 ст. л. панірувальних сухарів

1 ч. л. меленого коріандру

сіль та перець до смаку

Смачний пиріг із грибами: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога з грибами. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Якщо ви використовуєте заморожене листкове тісто, заздалегідь перекладіть його з морозильної камери в холодильник, аби потім зручно було розкачувати.

Наріжте 300 г печериць та 300 г глив не дуже дрібними однаковими шматочками, аби вони рівномірно просмажилися.

Відділіть від цибулі-порею верхню зелену частину, білу частину наріжте напівкільцями однакової товщини.

У невеличку миску викладіть 50 г сушених білих грибів та залийте водою, замочуйте від 30 хвилин, поки гриби не стануть м’якими. Якщо у вас великі гриби, потім посічіть їх, якщо невеличкі — так і залиште. Воду, в якій замочувалися гриби, поки не виливайте.

Обсмажте на розігрітій пательні з 2 ст. л. оливкової олії цибулю, через кілька хвилин додайте гливи та печериці.

Додайте білі гриби та 3 ст. л. води, в якій вони замочувалися, таким чином пиріг стане ще ароматнішим. Смажте, доки не випарується волога з грибів.

Перекладіть обсмажені гриби із цибулею в миску та додайте 3-4 ст. л. панірувальних сухарів.

Додайте до грибів сіль до смаку та 1 ч. л. меленого коріандру. Перемішайте та залиште трохи охолонути.

Прісне листкове тісто розділіть на дві частини — приблизно на 2/3 та 1/3 від листа. Роз’ємну форму для випікання вистеліть пергаментом.

Більшу частину тіста розкачайте та вистеліть нею форму для випікання (я використовую форму діаметром 26 см).

Краї нижнього пласта тіста повинні виходити за межі форми для випікання, аби зручно було защипнути пиріг. Викладіть на тісто грибну начинку.

Накрийте пиріг 1/3 частиною тіста, що залишилася. Защипніть краї пирога, загорнувши тісто, що виступало за межі форми, всередину.

Змастіть пиріг яйцем та проколіть виделкою, аби з парою виходила зайва волога. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин у режимі конвекції.


Реклама

Популярні матеріали

Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Читайте також
Популярні матеріали