Максимально простий сніданок: рецепт французького сендвіча крок-месьє

Який ви приготуєте на швидку руку

«Я обожнюю максимально прості, смачні та одночасно ситні сніданки, тому що вранці в мене теж немає безлічі часу, щоб експериментувати. У моєму ТОП-списку сніданків перші два місця я віддав французьким сандвічам — крок-месьє та крок-мадам. Готувати їх швидко, а відрізняються вони лише одним інгредієнтом — яєчнею для крок-мадам.

Я приготував класичний рецепт французького сандвіча зі скибочками хліба, шинкою, сиром, діжонською гірчицею та соусом бешамель. Але, якщо у вас вранці трохи більше часу, то ви можете експериментувати, наприклад, замість діжонської гірчиці використовувати стиглий авокадо, розім’ятий виделкою та скроплений лимонним соком. Підійде навіть гуакамоле та соус песто — усе залежить від ваших смакових уподобань. А замість шинки можна використовувати тонкі слайси сиров’яленої ковбаси», — радить Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

Для сендвіча:

2 скибочки шинки

4 шматочки батона

1 ст. л. діжонської гірчиці

50 г твердого сиру

1 ст. л. тертого пармезану

20 г вершкового масла

Для бешамель:

25 г вершкового масла

25 г борошна

200 мл молока

1 дрібка солі

1 дрібка чорного перцю

1 дрібка мускатного горіха

Максимально простий сніданок: рецепт французького сендвіча крок-месьє

Підготуйте всі інгредієнти для приготування французького сандвіча крок-месьє.

Почніть приготування з того, що підсушіть 4 скибочки хліба в духовці при температурі 180 градусів. Попередньо їх можна змастити вершковим маслом, щоб посилити смак. Також можна скибочки хліба підсушити на сухій пательні.

Переходьте до приготування соусу бешамель. Розтопіть 25 г вершкового масла в невеликій каструлі на середньому або повільному вогні. Важливо до моменту, коли воно почне булькати, всипати 25 г борошна та мішати протягом 2 хвилин.

Потім повільно додайте 200 мл молока, безперервно збиваючи. Соус варіть до густоти, а потім зніміть із вогню.

Додайте дрібку солі, чорного меленого перцю та мускатного горіха. Перемішайте.

Натріть 50 г твердого сиру Грюйєр і змішайте його з 1 ст. л. тертого пармезану.

Половину підсмажених скибочок хліба злегка змастіть діжонською гірчицею.

Додайте скибочки шинки, склавши її вдвічі.

Посипте сумішшю сирів. Зверху викладіть інші підсмажені скибочки хліба.

Зверху на верхній шматок хліба додайте по 2 ст. л. соусу бешамель і посипте сиром, що залишився.

Випікайте в духовці 5-7 хвилин при температурі 180 градусів, доки сирна начинка не стане бульбашковою та злегка підрум`яниться.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали