Літній салат з кабачком, м'ятою та селерою за 15 хвилин

Легка та корисна страва

«Літо — пора свіжих овочів, фруктів та ягід, тому потрібно максимально використовувати цей сезон. У спеку, як правило, апетит трохи знижується, тому можна зробити акцент на легких та простих у приготуванні стравах. Мені дуже подобається поєднання свіжого кабачка з селерою, м`ятою та кінзою. Напевно, ви не раз пробували смажити кабачок на сковороді, готувати на грилі, запікати в духовці, додавати в жарке і готувати в мультиварці, а також робити начинку для пирога. А тепер спробуйте використати свіжий кабачок», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати салат з кабачка, м`яти та селери?

Інгредієнти:

Для салату:

1 кабачок

10 гілочок кропу

1 ч. л. перцю чилі в пластівцях

5 гілочок м`яти

5 гілочок кінзи

2 стебла селери

Для заправки:

5 ст. л. оливкової олії

1 лимон (сік ½ лимона)

2-3 зубчики часнику

сіль та перець до смаку

Кабачок, м`ята та селера: рецепт салату за 15 хвилин

Візьміть один кабачок, вимийте і наріжте смужками за допомогою овочечистки.

Стебла селери наріжте тонкими слайсами, але попередньо очистить їх, щоб стебла були ніжнішими на смак.

Візьміть 10 гілочок кропу, вимийте та висушіть паперовим рушником, а потім нарвіть руками. Це ж зробіть із 5 гілочками м`яти та 5 гілочками кінзи: вимийте, висушіть паперовим рушником, обірвіть листочки.

У мисці з`єднайте всі інгредієнти та переходьте до приготування заправки: 5 ст. л. оливкової олії посоліть і поперчіть до смаку, додайте сік з половини лимона і дрібно нарізані 2-3 зубчики часнику. Заправте салат і обережно перемішайте.

Зверху посипте пластівцями перцю чилі.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали