«Літо — пора свіжих овочів, фруктів та ягід, тому потрібно максимально використовувати цей сезон. У спеку, як правило, апетит трохи знижується, тому можна зробити акцент на легких та простих у приготуванні стравах. Мені дуже подобається поєднання свіжого кабачка з селерою, м`ятою та кінзою. Напевно, ви не раз пробували смажити кабачок на сковороді, готувати на грилі, запікати в духовці, додавати в жарке і готувати в мультиварці, а також робити начинку для пирога. А тепер спробуйте використати свіжий кабачок», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати салат з кабачка, м`яти та селери?
Інгредієнти:
Для салату:
1 кабачок
10 гілочок кропу
1 ч. л. перцю чилі в пластівцях
5 гілочок м`яти
5 гілочок кінзи
2 стебла селери
Для заправки:
5 ст. л. оливкової олії
1 лимон (сік ½ лимона)
2-3 зубчики часнику
сіль та перець до смаку
Кабачок, м`ята та селера: рецепт салату за 15 хвилин
Візьміть один кабачок, вимийте і наріжте смужками за допомогою овочечистки.
Стебла селери наріжте тонкими слайсами, але попередньо очистить їх, щоб стебла були ніжнішими на смак.
Візьміть 10 гілочок кропу, вимийте та висушіть паперовим рушником, а потім нарвіть руками. Це ж зробіть із 5 гілочками м`яти та 5 гілочками кінзи: вимийте, висушіть паперовим рушником, обірвіть листочки.
У мисці з`єднайте всі інгредієнти та переходьте до приготування заправки: 5 ст. л. оливкової олії посоліть і поперчіть до смаку, додайте сік з половини лимона і дрібно нарізані 2-3 зубчики часнику. Заправте салат і обережно перемішайте.
Зверху посипте пластівцями перцю чилі.