Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками

Один із найкорисніших десертів

Влітку нам завжди хочеться особливих десертів — наприклад, лимонадів і морозива. Особливе місце в цьому списку посідає випічка зі свіжими сезонними ягодами, яка вирізняється особливим смаком і ароматом.

Сьогодні ми приготуємо літній пиріг із ягодами та кедровими горішками. Нехай вас не лякає, що цей дієтичний, низькокалорійний десерт складається з великої кількості — час приготування цієї страви не перевищує 20-25 хвилин. Починаємо!

Рецепт літнього пирога з ягодами та кедровими горішками

Інгредієнти для пирога з ягодами:

800 г ваших улюблених лісових ягід

8-10 шт. ягід полуниці

50 г кедрових горішків

3 яйця

150 г цукру

1/2 л молока

100 г вершкового масла

150 г подрібненого в пудру мигдалевого горіха

150 г борошна

1 пакетик розпушувача

0,25 ч. л. меленої кориці

0,5 ч. л. меленої ванілі

10 щіпок тертого мускатного горіха

Спосіб приготування пирога з ягодами:

  1. Духовку прогрійте до 180 °C. Ягоди вимийте, видаліть плодоніжки, полуницю розріжте на дві частини.
  2. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані.
  3. Збийте яйця, цукровий пісок і прянощі міксером.
  4. Влийте молоко, додайте вершкове масло, перемішайте, додайте пудру мигдалевого горіха, просіяне борошно і розпушувач.
  5. Викладіть пергаментним папером прямокутну форму довжиною 24 см. Влийте тісто.
  6. Поверх викладіть ягоди та посипте кедровими горішками. Запікайте, поки тісто не стане золотистого кольору.

Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали