Сьогодні ми приготуємо одну з найпопулярніших страв в Італії, яка сподобалася гурманам у всьому світі — лазанью. Щоб вона була ще смачніша, ми додамо до неї стебла селери й трохи червоного сухого вина. Це ідеальна вечеря, яку можна приготувати досить швидко.
Інгредієнти:
12–14 аркушів тіста для лазаньї
Для соусу болоньєзе:
400 г м`ясного фаршу
1 зубчик часнику
1 морква
50 г шинки
2 стебла селери
2 ст. л. оливкової олії
150 мл червоного сухого вина
750 мл томатного соусу
сіль, перець
Для соусу бешамель:
50 г вершкового масла
50 г борошна
750 мл молока
Спосіб приготування:
Соус болоньєзе: очистьте часник і моркву, подрібніть їх із шинкою та селерою. У сотейнику розігрійте оливкову олію та обсмажте в ній протягом 5 хвилин суміш із шинки та овочів. Додайте фарш і залиште на вогні на 10 хвилин, а потім влийте вино. Коли вино закипить, додайте томатний соус, сіль та перець. Тушіть на слабкому вогні протягом 1 години.
Соус бешамель: розтопіть у каструлі вершкове масло, зніміть з вогню, додайте муку, збийте вінчиком, влийте молоко і перемішайте до отримання однорідної маси. Постійно помішуючи, нагрівайте соус на повільному вогні до загусання. За 2-3 хвилини до готовності посоліть і додайте мускатний горіх.
Прогрійте духовку до 180°C. Змастіть олією простору прямокутну форму. Викладіть в неї поряд 2 листки тіста, змастіть соусом болоньєзе, потім соусом бешамель. Чергуйте шари. Останній лист лазаньї змастіть соусом бешамель. Запікайте протягом 30 хвилин до золотистої скоринки.