«Я не втомлюся повторювати, що для приготування неймовірно смачної страви зовсім необов’язково використовувати багато інгредієнтів. І я вкотре хочу це довести, приготувавши дуже ароматну та соковиту страву кавказької кухні — курча табака. Ніжний смак молодого курячого м’яса пропоную доповнити таким самим ніжним та трохи пікантним йогуртовим соусом», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати курча з йогуртовим соусом
Інгредієнти:
1 курча
5–6 зубчиків часнику
100 мл олії
суміш перців за смаком
сіль за смаком
Для соусу:
200–250 мл йогурту (без смаку)
4–5 зубчиків часнику
сіль за смаком
Курча з йогуртовим соусом: покроковий рецепт
Курча вимийте під проточною водою, витріть паперовим рушником і викладіть на дошку. Притисніть тушку долонею.
Кухонними ножицями розріжте курча вздовж грудки.
Розкрийте тушку «книжкою». Ще раз добре притисніть, щоб тушка вийшла максимально пласкою.
Часник (5–6 зубчиків) пропустіть через подрібнювач часнику або натріть на дрібній тертці. Щедро натріть курча з обох сторін часником, сіллю та свіжомеленою сумішшю перців.
На сковороді-гриль або на звичайній сковороді підрум’яньте курча у великій кількості олії (приблизно 100 мл). У процесі приготування необхідно використати прес. У моєму випадку це тарілка з вантажем. Готуйте до рум’яної скоринки на вогні, трохи вищому за середній, по 7–8 хвилин з обох боків.
Курча має добре підрум’янитися і повністю приготуватися. Якщо необхідно, то в процесі приготування переверніть курча кілька разів.
Приготуйте соус. Часник, що залишився (4–5 зубчиків), подрібніть або потріть на дрібній тертці. Додайте 200–250 мл йогурту і добре перемішайте. Посоліть за смаком. Готове курча викладіть на тарілку і полийте часниково-йогуртовим соусом. Залиште на кілька хвилин, щоб йогурт змішався з м’ясним соком, утворюючи ароматний соус.