Найкращий рецепт штруделя: покроковий рецепт

Тонке тісто, яблука і мак

«За своїм походженням штрудель — це австро-угорська випічка з дуже тонкого листкового тіста. Для страви використовується як надтонке та майже прозоре тісто філо, так і звичайне листкове. Найдавніші письмові рецепти штруделів датуються 1696 роком, вони включають солодкий, наповнений вершковим кремом штрудель. Із часом була створена величезна кількість рецептів та начинок для штруделя: з пармезаном, ягодами та фруктами, горіхами, капустою та травами, із шинкою, гарбузом, яловичиною чи куркою. Додавали і корицю, і різноманітні трави.

Зараз я пропоную рецепт штруделя вже з готового тіста філо, так ми приготуємо страву швидше. Оскільки в упаковці тіста філо 12 листів, то я вирішив зробити одразу кілька штруделів. Це тісто треба використовувати одразу, його краще не заморожувати знову, тому раджу і вам зробити так само. Або ж можете використати листи, що залишилися, для якоїсь іншої страви чи зробити штрудель з іншою начинкою. Я приготував три однакові, начинку взяв найбільш звичну — яблука, але вирішив додати мак, такий варіант мені дуже подобається. Упевнений, сподобається і вам», — переконує Євген Клопотенко.

Як приготувати штрудель з яблуками

Інгредієнти:

На 3 штруделі:

12 листів тіста філо

6 яблук

1/2 лимона (сік і цедра)

5 ст. л. сухарів

8 ст. л. маку

200 г вершкового масла

5 ст. л. цукру

1 пакетик ванільного цукру

Найкращий рецепт штруделя: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування хрусткого штруделя з яблуками та маком. Увімкніть духовку розігріватися до 190 градусів.

Помийте 6 яблук, видаліть серцевини і наріжте їх кубиками з боком приблизно 1,5 см.

Перекладіть нарізані яблука в миску і додайте 8 ст. л. маку.

Натріть на дрібній тертці цедру 1/2 лимона і додайте в миску з яблуками, туди ж вичавіть сік.

Додайте в миску до яблук з маком 5 ст. л. цукру та пакетик ванільного цукру. Якщо у вас дуже солодкі яблука, використовуйте трохи менше цукру, орієнтуйтеся на свій смак.

Всипте в миску 5 ст. л. сухарів. Під час випікання яблука почнуть виділяти сік, тому ми додаємо сухарі, щоб вони увібрали зайву рідину і штрудель не був вологим.

Розтопіть у каструльці 200 г вершкового масла. Попередньо дістаньте з морозилки упаковку тіста філо. Для одного штруделя потрібно 4 листи тіста. Викладайте на робочу поверхню по одному листу, змащуючи кожен з них розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.

Викладіть яблучну начинку на тісто так, щоб по краях залишалося вільне тісто і було зручно загортати штрудель.

Загорніть тісто спочатку з боку країв, а потім підгорніть знизу і загорніть у рулет. Таким самим чином сформуйте й інші два штруделі.

Викладіть всі штруделі на деко, застелене пергаментом, швом униз. Змастіть зверху вершковим маслом. Випікайте на середньому рівні духовки за температури 190 градусів 30 хвилин. 


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали