«А ви знаєте, що омлет можна робити тільки з білків? Я нещодавно спробував, і мені дуже сподобався результат. Не варто забувати, що такий омлет — досить дієтична страва. Додамо до нього трішки зелені, сиру та гострого перцю — виходить ідеально. У цьому рецепті я використав тверду моцарелу, але ви можете експериментувати з фетою, бринзою чи навіть рикотою. Білковий омлет із сиром та зеленню — ідеальне рішення для початку дня», — говорить Євген Клопотенко.
Як приготувати білковий омлет із сиром та зеленню
Інгредієнти:
4 яєчні білки
50 г твердої моцарели
50 г шпинату
2 пера зеленої цибулі
5 г перцю чилі
вершкове масло (для смаження)
сіль та перець до смаку
Білковий омлет із сиром та зеленню: покроковий рецепт
Білки відділіть від жовтків та збийте віничком з додаванням перцю та солі. Зелень промийте та крупно наріжте, перець наріжте кружечками, сир натріть на дрібній тертці.
На пательні діаметром 24-26 см розігрійте вершкове масло й вилийте збиті білки. Смажте омлет на середньому вогні. Коли нижня частина омлету достатньо підсмажиться, викладіть на одну половину сир, подрібнену зелень та перець чилі. Накрийте другою половиною омлету, використовуючи лопатку.
Зменште вогонь до мінімуму та накрийте пательню кришкою. Зачекайте 2 хвилини та зніміть з вогню.