Корисна шоколадно-горіхова паста без цукру: елементарний рецепт

Швидка у приготуванні та дуже смачна!

Сьогодні разом з food-блогеркою Ганною Пундак готуємо корисну шоколадно-горіхову пасту без цукру. Вона додасть енергії перед тренуваннями та може легко замінити цукор, шоколадні батончики та горіхові креми з супермаркету.⠀

Що потрібно:

100 г лісових горіхів (фундука) або готової горіхової пасти

100 г свіжих фініків (або замочених)

2 ст. л. какао

1 ст. л. ванільного екстракту

Дрібка солі

Приготування⠀

Якщо горіхову пасту робите самі, як я, важливо щоб вона не нагрівалася під час блендерування. Бо гарячі і теплі горіхи виділятимуть олію, розшаровуватимуться, і однорідна паста не вийде. Ситуацію може врятувати холодна вода, 1-2 ст. л.

Таке трапляється зі слабкими блендерами чи кавомолками, бо їм потрібно більше часу, щоб змолоти. Тому обов’язково робіть перерви, а якщо вже продукти розшарувалися, то додайте води. Готово! 


Реклама

Популярні матеріали

Beauty-засоби для комфортної зустрічі шкіри з першим яскравим...


Чому платина та лабораторне каміння — тренд на десятиліття


Інноваційна beauty-технологія, яка зробить шкіру досконалою...


Читайте також
Популярні матеріали