Сьогодні разом з food-блогеркою Ганною Пундак готуємо корисну шоколадно-горіхову пасту без цукру. Вона додасть енергії перед тренуваннями та може легко замінити цукор, шоколадні батончики та горіхові креми з супермаркету.⠀
Що потрібно:
100 г лісових горіхів (фундука) або готової горіхової пасти
100 г свіжих фініків (або замочених)
2 ст. л. какао
1 ст. л. ванільного екстракту
Дрібка солі
Приготування⠀
Якщо горіхову пасту робите самі, як я, важливо щоб вона не нагрівалася під час блендерування. Бо гарячі і теплі горіхи виділятимуть олію, розшаровуватимуться, і однорідна паста не вийде. Ситуацію може врятувати холодна вода, 1-2 ст. л.
Таке трапляється зі слабкими блендерами чи кавомолками, бо їм потрібно більше часу, щоб змолоти. Тому обов’язково робіть перерви, а якщо вже продукти розшарувалися, то додайте води. Готово!