Клафуті з грушами та горгонзолою: простий рецепт

Готуємо сезонний десерт

Сезон груш у самому розпалі. Пропонуємо насолоджуватися ними у свіжому вигляді або балувати близьких дивовижними стравами з цими смачними та корисними фруктами. Сьогодні готуємо клафуті з грушами та горгонзолою, і нехай вас не лякає безліч інгредієнтів. Це рецепт, який впорається кожен.

Інгредієнти:

600 г груш

120 г коричневого цукру

30 г цукрового піску

2 яйця + 2 жовтки

250 мл сметани

250 мл молока

60 г порошку для приготування флана

30 г вершкового масла

1 ст. л. меленої кориці

1 ст. л. чаю Ерл Грей

1 стручок ванілі

100 г сиру горгонзолу

Спосіб приготування клафуті:

Молоко доведіть до кипіння, всипте чай та покладіть стручок ванілі. Дайте настоятися 10 хв, процідіть.

Коричневий цукор з`єднайте з корицею та перемішайте.

Духовку прогрійте до 180 °С. Форму змастіть вершковим маслом та посипте цукровим піском, викладіть нарізані кубиками груші.

З`єднайте яйця, жовтки та ароматизований корицею коричневий цукор. Суміш для приготування флана розчиніть у молоці, додайте сметану та яєчну суміш. Збийте, залийте одержаним тістом фрукти, запікайте 40 хв. Викладіть шматочки горгонзоли поверх клафуті, посипте коричневим цукром. Відразу подавайте.


Реклама

Популярні матеріали

Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


DOROFEEVA, Jerry Heil, Klavdia Petrivna: оголошені номінанти...


Читайте також
Популярні матеріали