Клафуті з грушами та горгонзолою: простий рецепт

Готуємо сезонний десерт

Сезон груш у самому розпалі. Пропонуємо насолоджуватися ними у свіжому вигляді або балувати близьких дивовижними стравами з цими смачними та корисними фруктами. Сьогодні готуємо клафуті з грушами та горгонзолою, і нехай вас не лякає безліч інгредієнтів. Це рецепт, який впорається кожен.

Інгредієнти:

600 г груш

120 г коричневого цукру

30 г цукрового піску

2 яйця + 2 жовтки

250 мл сметани

250 мл молока

60 г порошку для приготування флана

30 г вершкового масла

1 ст. л. меленої кориці

1 ст. л. чаю Ерл Грей

1 стручок ванілі

100 г сиру горгонзолу

Спосіб приготування клафуті:

Молоко доведіть до кипіння, всипте чай та покладіть стручок ванілі. Дайте настоятися 10 хв, процідіть.

Коричневий цукор з`єднайте з корицею та перемішайте.

Духовку прогрійте до 180 °С. Форму змастіть вершковим маслом та посипте цукровим піском, викладіть нарізані кубиками груші.

З`єднайте яйця, жовтки та ароматизований корицею коричневий цукор. Суміш для приготування флана розчиніть у молоці, додайте сметану та яєчну суміш. Збийте, залийте одержаним тістом фрукти, запікайте 40 хв. Викладіть шматочки горгонзоли поверх клафуті, посипте коричневим цукром. Відразу подавайте.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали