Кіш з грибами та шпинатом: простий рецепт від української фуд блогерки

Страва, з якою впорається навіть новачок

Щоб приготувати кіш із грибами та шпинатом у домашніх умовах, українська food-блогерка Олена Сагун використовує форму діаметром 24 см.

Інгредієнти для кіша:

Тісто:

– 250 г борошна

– 100 г холодного вершкового масла

– ½ ч. л. солі

– 1 ч. л. суміші італійських трав

– 10 ст. л. холодної води

Начинка:

– 2 невеликі цибулини

– 100 г свіжого шпинату (або замороженого листового, його можна навіть 200 г)

– 200 г печериць

– сіль, перець до смаку

– 1-2 ст. л. олії для смаження⠀

Заливка:

– 300 г сметани 15-20%

– 2 великі яйця (або 3 менші)

– сіль, перець до смаку⠀

– 3-4 гриби та кілька листочків шпинату для прикраси

Готуємо кіш з грибами:

Насипаємо борошно, трави та сіль у глибоку миску, перемішуємо, натираємо туди ж олію. Руками розтираємо олію з борошном у досить велику крихту. Вливаємо холодну воду, втручаємо її в масляно-борошняну крихту. Тісто почне збиватися у великі грудки, трохи схожі на лахміття. Беремо форму, висипаємо туди грудки тіста і руками притискаємо їх до стін і на дно, формуючи основу для киша. Відправляємо форму в холодильник на 20 хвилин.

Тим часом чистимо цибулю, нарізаємо півкільцями. Нарізаємо гриби четвертинками або дрібнішими. Шпинат я не різала, але можна нарізати. Якщо у вас заморожений шпинат, нічого не треба робити (і розморожувати теж). Розігріваємо сковороду, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкої рум`яності. Додаємо гриби та обсмажуємо разом із цибулею 2-3 хвилини. Додаємо шпинат, гасимо все разом, поки не випарується зайва рідина. Солимо, перчимо, знімаємо з плити.⠀⠀

Дістаємо форму із тестом з холодильника. Кладемо на тісто папір для випічки, зверху насипаємо сухий горох чи рис і відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 10 хв. Потім забираємо папір і вантаж і випікаємо ще 10 хв.

В окремій місткості змішуємо яйця зі сметаною. Додаємо сіль, перець та перемішуємо.

Дістаємо основу із духовки, зменшуємо температуру до 170°С. Викладаємо на основу шпинатно-грибну начинку, виливаємо рідку заливку. Розкладаємо зверху листочки шпинату та нарізані пластинами гриби.

Відправляємо у духовку. Я пекла хвилин 40. Орієнтуйтеся по своїй духовці — начинка має добре застигнути.

Дістаємо киш із духовки, даємо трохи охолонути. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Образ дня: Мадонна показує, як носити трендову шубу від...


Святковий wishlist популярних українських візажисток


Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Читайте також
Популярні матеріали