Готуємо суп-пюре зі шпинату з мідіями

Смачна та легка літня страва

«Я вже не раз говорив про те, що обожнюю всілякі крем-супи та супи-пюре. Ну і як їх можна не любити — густі, насичені та дуже смачні. Існує безліч рецептів супів, які можна приготувати в такий спосіб. Супи-пюре готують із сочевиці та різних овочів, а ще їх готують із зелені. Саме такий суп-пюре зі шпинату я і пропоную приготувати», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати крем-суп зі шпинату

Інгредієнти:

500 г картоплі

1 цибуля ріпчаста

3 горошини запашного перцю

1 лавровий лист

150 г шпинату

100 г мідій

2 зубчики часнику

2 гілочки чебрецю

30 г волоського горіха (ядра)

1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

2 ст. л. оливкової олії (для подачі)

сіль до смаку

Суп-пюре зі шпинату: покроковий рецепт

Картоплю почистьте, поріжте на невеликі шматочки. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою, додайте сіль, очищену цибулину, запашний перець і лавровий лист. Цибулина та спеції додадуть супу особливого смаку та аромату.

Вийміть цибулю та прянощі, залишивши картоплю у воді, в якій вона варилася. У цьому рецепті картопля грає роль загусника.

Шпинат добре промийте, зріжте нижню частину, а листя поріжте великими шматочками.

Викладіть подрібнене листя шпинату в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини та зніміть з вогню.

Для обсмажування мідій підготуйте часник та чебрець. Вони нададуть мідіям приємного аромату. Часник чистити не потрібно, достатньо притиснути його ножем.

На сковороді розігрійте олію і викладіть часник з чебрецем. Обсмажуйте 1-2 хвилини, поки часник і чебрець не віддадуть свій смак та аромат.

Після цього видаліть чебрець і часник зі сковорідки, залишивши в ньому ароматне масло.

Обсмажте на середньому вогні в сковороді з маслом розморожені мідії до готовності, періодично їх помішуючи. Для цього потрібно 3-5 хвилин.

Перебийте суп занурювальним блендером у каструлі до отримання однорідної консистенції. Спробуйте суп на смак і за потреби додайте сіль.

Розлийте готовий суп по тарілках. Я рекомендую подавати суп порційно — це зовсім не складно, проте дуже красиво.

У кожну тарілку додайте подрібнені ядра волоських горіхів, трохи мідій і полийте невеликою кількістю оливкової олії.


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали