Готуємо суп-пюре зі шпинату з мідіями

Смачна та легка літня страва

«Я вже не раз говорив про те, що обожнюю всілякі крем-супи та супи-пюре. Ну і як їх можна не любити — густі, насичені та дуже смачні. Існує безліч рецептів супів, які можна приготувати в такий спосіб. Супи-пюре готують із сочевиці та різних овочів, а ще їх готують із зелені. Саме такий суп-пюре зі шпинату я і пропоную приготувати», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати крем-суп зі шпинату

Інгредієнти:

500 г картоплі

1 цибуля ріпчаста

3 горошини запашного перцю

1 лавровий лист

150 г шпинату

100 г мідій

2 зубчики часнику

2 гілочки чебрецю

30 г волоського горіха (ядра)

1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

2 ст. л. оливкової олії (для подачі)

сіль до смаку

Суп-пюре зі шпинату: покроковий рецепт

Картоплю почистьте, поріжте на невеликі шматочки. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою, додайте сіль, очищену цибулину, запашний перець і лавровий лист. Цибулина та спеції додадуть супу особливого смаку та аромату.

Вийміть цибулю та прянощі, залишивши картоплю у воді, в якій вона варилася. У цьому рецепті картопля грає роль загусника.

Шпинат добре промийте, зріжте нижню частину, а листя поріжте великими шматочками.

Викладіть подрібнене листя шпинату в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини та зніміть з вогню.

Для обсмажування мідій підготуйте часник та чебрець. Вони нададуть мідіям приємного аромату. Часник чистити не потрібно, достатньо притиснути його ножем.

На сковороді розігрійте олію і викладіть часник з чебрецем. Обсмажуйте 1-2 хвилини, поки часник і чебрець не віддадуть свій смак та аромат.

Після цього видаліть чебрець і часник зі сковорідки, залишивши в ньому ароматне масло.

Обсмажте на середньому вогні в сковороді з маслом розморожені мідії до готовності, періодично їх помішуючи. Для цього потрібно 3-5 хвилин.

Перебийте суп занурювальним блендером у каструлі до отримання однорідної консистенції. Спробуйте суп на смак і за потреби додайте сіль.

Розлийте готовий суп по тарілках. Я рекомендую подавати суп порційно — це зовсім не складно, проте дуже красиво.

У кожну тарілку додайте подрібнені ядра волоських горіхів, трохи мідій і полийте невеликою кількістю оливкової олії.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали