Готуємо рататуй: елементарний рецепт

Класичний рецепт культового французького рагу зі свіжих овочів 

Гурмани в курсі, що традиційна овочева страва прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків, багато в чому схожа на угорське лечо, — рататуй готується елементарно, а виглядає на мільйон.

Готуємо рататуй: елементарний рецепт

Інгредієнти:

1 баклажан

1 солодкий червоний перець

1 головка цибулі

2 помідори

1 банка томатів у власному соку

Свіжий чебрець

Базилік, 2 зубчики часнику

Сіль, цукор і перець до смаку

Спосіб приготування

  1. Наріжте кубиками цибулю та баклажан. Для того щоб баклажани пустили сік, посипте їх сіллю і залиште на кілька хвилин.
  2. За цей час очистьте помідори та перці, після чого м`якоту наріжте такими ж за розміром кубиками. На оливковій олії обсмажте цибулю і відкиньте її на друшляк.
  3. Додавши ще трохи олії в сотейник, обсмажте кубики баклажанів і теж відкиньте їх на друшляк. Потім обсмажте всі інші нарізані овочі та відправте їх до баклажанів.
  4. Тепер підрум`яньте часник до м`якості, після чого додайте томатну пасту, цукор і помідори. Тушкуйте 30 секунд, після цього вмішайте в заздалегідь обсмажені овочі, посоліть і поперчіть.
  5. Потоміть буквально ще одну хвилину і знімайте з вогню. Прикрасьте зеленню та оливковою олією.

Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали