Мініатюрні фігурні імбирні пряники, у процесі приготування яких весь дім пахне імбиром та вершковим маслом, — класика новорічного меню. Сьогодні готуємо імбирних чоловічків до Різдва за максимально простим рецептом.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне — 350 г
Масло вершкове несолоне (розм’якшене) — 100 г
Яйця курячі — 1 шт.
Цукор — 150 г
Мед — 4 ст. л.
Імбир (мелений) — 1 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль — 1 щіпка
Спосіб приготування імбирних пряників
Просійте борошно. Додайте сіль, розпушувач та імбир.
Нарізане шматочками масло викладіть у центр гірки борошна і перемішайте все кінчиками пальців. У центрі гірки зробіть заглиблення.
Підігрійте мед. Збийте яйце, додайте мед і ще раз збийте. Додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте. Влийте отриману суміш у заглиблення в гірці борошна і перемішайте до однорідної маси.
Вимішуйте тісто протягом 3 хвилин, воно має бути гладким і легко відокремлюватися від пальців. Загорніть тісто в харчову плівку та приберіть у холодильник на 1 годину. Духовку нагрійте до 180 °С.
Розкачайте тісто завтовшки 5 мм на присипаній борошном поверхні. Виріжте 18 чоловічків. Викладіть їх на деко з антипригарним покриттям. Випікайте протягом 15 хв.