«Сирники вже давно стали справжнім сніданковим хітом в українців. Дехто просто не уявляє свого ранку без них, а особливо їх люблять діти. Та якщо трохи змінити концепцію і приготувати солоні сирники? Вони так само ніжні та смачні, як солодкі, і сметанка також до них пасує.
У своєму рецепті ми додали до тіста кріп, але ви можете експериментувати і взяти будь-яку іншу зелень, а також використати сухі трави та спеції, додати трохи пармезану чи в’ялених томатів для більш насиченого смаку», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати солоні сирники
Інгредієнти:
400 г кисломолочного сиру (9% жирності)
1 яйце
3 ст. л. борошна (+ додатково для панірування)
4 ст. л. соняшникової олії для смаження
5 гілочок кропу
1 ч. л. солі
Солоні сирники: покроковий рецепт
Викладіть у миску 400 г кисломолочного сиру жирністю 9%. Вбийте 1 яйце та всипте 3 ст. л. борошна. Перемішайте виделкою або ложкою, також зручно використовувати товкачик для картоплі.
Вимийте 5 гілочок кропу, відділіть зелень від стебел та дрібно посічіть. Додайте у миску до тіста разом із 1 ч. л. солі та ретельно перемішайте, аби кріп рівномірно розподілився.
Притрусіть дошку чи робочу поверхню борошном. Руки змастіть олією чи змочіть водою та сформуйте з тіста невеликі кульки. Потім їх та трохи запаніруйте у борошні, аби сирники тримали форму.
Добре розігрійте пательню та налийте олію. Всього нам знадобиться 4 ст. л., але не вливайте всю одразу, додавайте потроху в процесі смаження.
Викладайте солоні сирники на розігріту пательню та обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Готові сирники викладайте на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру.