Готуємо дуже смачні солоні сирники

Улюблений сніданок всіх українців

«Сирники вже давно стали справжнім сніданковим хітом в українців. Дехто просто не уявляє свого ранку без них, а особливо їх люблять діти. Та якщо трохи змінити концепцію і приготувати солоні сирники? Вони так само ніжні та смачні, як солодкі, і сметанка також до них пасує.

У своєму рецепті ми додали до тіста кріп, але ви можете експериментувати і взяти будь-яку іншу зелень, а також використати сухі трави та спеції, додати трохи пармезану чи в’ялених томатів для більш насиченого смаку», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати солоні сирники

Інгредієнти:

400 г кисломолочного сиру (9% жирності)

1 яйце

3 ст. л. борошна (+ додатково для панірування)

4 ст. л. соняшникової олії для смаження

5 гілочок кропу

1 ч. л. солі

Солоні сирники: покроковий рецепт

Викладіть у миску 400 г кисломолочного сиру жирністю 9%. Вбийте 1 яйце та всипте 3 ст. л. борошна. Перемішайте виделкою або ложкою, також зручно використовувати товкачик для картоплі.

Вимийте 5 гілочок кропу, відділіть зелень від стебел та дрібно посічіть. Додайте у миску до тіста разом із 1 ч. л. солі та ретельно перемішайте, аби кріп рівномірно розподілився.

Притрусіть дошку чи робочу поверхню борошном. Руки змастіть олією чи змочіть водою та сформуйте з тіста невеликі кульки. Потім  їх та трохи запаніруйте у борошні, аби сирники тримали форму.

Добре розігрійте пательню та налийте олію. Всього нам знадобиться 4 ст. л., але не вливайте всю одразу, додавайте потроху в процесі смаження.

Викладайте солоні сирники на розігріту пательню та обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Готові сирники викладайте на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали