Готуємо дуже смачні солоні сирники

Улюблений сніданок всіх українців

«Сирники вже давно стали справжнім сніданковим хітом в українців. Дехто просто не уявляє свого ранку без них, а особливо їх люблять діти. Та якщо трохи змінити концепцію і приготувати солоні сирники? Вони так само ніжні та смачні, як солодкі, і сметанка також до них пасує.

У своєму рецепті ми додали до тіста кріп, але ви можете експериментувати і взяти будь-яку іншу зелень, а також використати сухі трави та спеції, додати трохи пармезану чи в’ялених томатів для більш насиченого смаку», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати солоні сирники

Інгредієнти:

400 г кисломолочного сиру (9% жирності)

1 яйце

3 ст. л. борошна (+ додатково для панірування)

4 ст. л. соняшникової олії для смаження

5 гілочок кропу

1 ч. л. солі

Солоні сирники: покроковий рецепт

Викладіть у миску 400 г кисломолочного сиру жирністю 9%. Вбийте 1 яйце та всипте 3 ст. л. борошна. Перемішайте виделкою або ложкою, також зручно використовувати товкачик для картоплі.

Вимийте 5 гілочок кропу, відділіть зелень від стебел та дрібно посічіть. Додайте у миску до тіста разом із 1 ч. л. солі та ретельно перемішайте, аби кріп рівномірно розподілився.

Притрусіть дошку чи робочу поверхню борошном. Руки змастіть олією чи змочіть водою та сформуйте з тіста невеликі кульки. Потім  їх та трохи запаніруйте у борошні, аби сирники тримали форму.

Добре розігрійте пательню та налийте олію. Всього нам знадобиться 4 ст. л., але не вливайте всю одразу, додавайте потроху в процесі смаження.

Викладайте солоні сирники на розігріту пательню та обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Готові сирники викладайте на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали