«Бефстроганов — дуже популярна страва, яку ми звикли готувати в одному стандартному форматі лише з невеликими варіаціями. Я ж вирішив докорінно змінити підхід до приготування бефстроганов. М`ясо краще запікати в духовці — так у ньому залишиться більше соковитості й воно буде смачнішим. Ще я додав трохи каперсів для пікантності. А звичне картопляне пюре замінив на пюре із цвітної капусти, яке чудово доповнює цей ансамбль смаків», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати бефстроганов з цвітною капустою
Інгредієнти:
800 г яловичини чи телятини
1 головка цвітної капусти
200 г сметани
1 ст. л. каперсів
2 ст. л. оливкової олії
сіль та перець до смаку
Бефстроганів з цвітною капустою: покроковий рецепт
Шматок телятини або яловичини (800 г) посоліть і поперчіть до смаку, натріть 1 столовою ложкою оливкової олії та загорніть у фольгу. Для цієї страви краще вибирати лопатку або задню частину. Я не рекомендую використовувати ошийок, тому що він досить жирний і жилястий.
Розігрійте духовку до 180 градусів, відправте м`ясо запікатись у фользі приблизно на 1,5 години. Залежно від того, який шматок м`яса ви вибрали для блюда, можете готувати його і довше. Головне, щоб потім можна було легко розібрати на волокна.
Головку цвітної капусти розберіть на суцвіття, покладіть у каструлю та залийте водою. Варіть до готовності капусти приблизно 10-15 хвилин. Злийте воду і додайте 1 столову ложку оливкової олії, сіль та перець до смаку. Перебийте капусту за допомогою занурювального блендера.
Готове запечене м`ясо дістаньте з духовки та дайте трохи охолонути. Потім розберіть руками на волокна і перекладіть в каструлю. Додайте до м`яса 200 г сметани та 1 столову ложку каперсів. Перемішайте та протушкуйте на невеликому вогні протягом 5 хвилин. При необхідності трохи посоліть і поперчіть.
Викладіть на тарілку пюре із цвітної капусти, а зверху на нього запечене м`ясо у сметані.