Інгредієнти для голубців:
1 савойська капуста
500 г фаршу (я беру 50/50 свинина/яловичина)
1 цибулина
1 пакет рису (заздалегідь варю його до готовності 80%)
сіль, перець, будь-які улюблені спеції за смаком
50 г томатної пасти
2 ст. л. майонезу
дрібка цукру
Instagram: @stanishevska
Готуємо голубці
Розбираємо качан капусти, знімаємо 10–12 листів і по 5 штук варимо в окропі по 2 хвилини.
Листя стає м’якшим і еластичнішим, його буде легше крутити.
Для фаршу потрібні м’ясо та цибуля (я натираю на тертці), сіль, перець та приварений рис. Усе добре вимішуємо.
Потроху викладаємо на капустяний лист і згортаємо рулетиком. Вкладаємо у форму.
Я голубці запікала, і це виявилося дуже смачно. Робимо соус із томатної пасти, майонезу і дрібки цукру, додаємо 400 мл окропу і все перемішуємо.
Накриваємо фольгою і випікаємо рівно годину. Перші 40 хв за температури 190 °C, потім знімаємо фольгу і ще 20 хв за 160 °C допікаємо. Готово!