«Гарячий ароматний глінтвейн — відмінний варіант для холодної погоди. Цей напій доповнить будь-який прохолодний вечір або зігріє вас, коли ви будете відпочивати на природі. Головне — пити його невеликими ковтками і насолоджуватися дивовижним смаком. У цьому рецепті глінтвейну я пропоную вам приготувати відразу дві страви — власне глінтвейн і грушу у вині. Груша віддасть глінтвейну смак і аромат, а вино збагатить грушу насиченим виноградним смаком. Додатковими акцентами тут стануть апельсин і ожина. Тому, повірте, цей глінтвейн настільки чудовий, що вам захочеться його готувати мало не щодня», — запевняє Євген Клопотенко.
Як приготувати глінтвейн з ягодами
Інгредієнти:
3 груші (тверді сорти)
1-2 пляшки сухого червоного вина
200 г ожини (замороженої)
цедра чверті апельсина
4 зірочки бодяну
4 зерна кардамону
2-3 бутони гвоздики
1 паличка кориці
90-110 г цукру
Глінтвейн з ягодами і грушами: покроковий рецепт
У велику каструлю виливаємо вино. У мене була одна пляшка червоного сухого, тому в процесі приготування глінтвейну і груш мені доводилося їх постійно перевертати. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті вином, при цьому кількість цукру можна збільшити. А от кількість спецій залиште такою самою.
У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. Обов’язково обирайте тверді сорти груш.
Викладаємо груші у вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші й подаємо окремо, а глінтвейн розливаємо по чашках, додавши в кожну по шматочку апельсина.