Обов’язковий атрибут святкового кошика на Великдень — паска. Її можна приготувати за рецептом або ж замовити в закладі.
Покроковою інструкцією ми ділилися раніше в матеріалі, а зараз розповідаємо про 10 кондитерських, пекарень та ресторанів Києва, які пропонують гарно доповнити великодній стіл.
Набір O.TAJE X Zavertailo
Великодній набір, створений в колаборації з пекарнею «Завертайло», складається з бавовняної серветки, прикрашеної традиційними орнаментами писанок, та паски з маковою начинкою в капсулах молочного шоколаду, а також з вишнею.
Паски від Leilia Bakery
Пекарня приймає замовлення на класичні, малинові та шоколадні паски.
Також можна придбати благодійну паску — вона має пухке й ніжне тісто, а ще солодкі крильцята янгола на верхівці. Весь прибуток від продажу пекарня передасть в Gen.Ukrainian — громадську організацію, яка займається психологічною реабілітацією дітей, постраждалих внаслідок війни.
Великодній кошик у Milk Bar
Заклад пропонує різні види пасок. Один з них — «Три молока». Це хрустка та ніжна всередині паска з вершковим кремом на основі згущеного молока, прикрашена глазур’ю та кроликом з карамельного шоколаду. Також у Milk Bar можна придбати великоднє печиво й тарт.
Веганські паски від Green Chef
У Green Chef є веганські паски з різними начинками: карамеллю та мигдалевими пластівцями, чорницею та смородиною, шоколадом та горіхами. У них ще можна знайти великодні шоколадні яйця з обліпиховою начинкою.
Паски в Rose Family
До Великодня в закладах мережі пропонують солодкі паски зі швейцарською меренгою чи шоколадом. Також у них можна замовити дитячу паску з глазур’ю та крафтовим пряником.
Святкова колекція в Bakehouse
Пекарня презентує святкову колекцію пасок — можна обрати традиційну з ружами та косами, «Кловську» з родзинками та цукатами, сирну печену із домашнього сиру. Також у Bakehouse є «Паски добра» — частину з прибутку за них пекарня перерахує фонду «Таблеточки».
Паска від «Італійської редакції»
Заклад пропонує класичну паску з мигдалевого борошна з домашніми цукатами, родзинками та шоколадними кульками. Також в «Італійській редакції» готують паску «Київ вечірній» з ліщиновим праліне, шоколадним кремом та золотими горішками.
Паска в «100 років тому вперед»
Заклад має сімейну традицію — пекти пухкі, жовткові паски теплого сонячного кольору із сушеними ягодами, вимоченими в бренді, з насінням кропу та білою глазур’ю.
Великодній кошик «Канапа»
Ресторан нової української кухні підготував великодній кошик. Він складається з крафтової паски із заварного крему, декорованої горіхами та сухофруктами, сирних коників із Закарпаття, буженини від шефа, паштету з печінки птиці та інших продуктів.
Святкові набори в Músse
У кондитерській можна замовити класичні та шоколадні паски. Окрім традиційного символу Великодня, у закладі пропонують святковий набір макарон, мусові торти, набори еклерів та бісквітних батончиків.