«Для основи пирога з чорницею я вирішив обрати пісочне тісто. Я вважаю, що воно підійде сюди найкраще. А заливку зроблю на основі сметани, збитої з яйцями та цукром. Смак буде дуже ніжним. І звичайно, додамо чорниці: її невелика кислинка ідеально поєднується з ніжністю сметанної заливки. Чорницю не обов`язково брати саме свіжу, пиріг буде добрим і із замороженими ягодами — потрібно лише розморозити їх та прибрати зайву вологу. Приготувати чорничний пиріг зі сметанною заливкою напрочуд легко, а його неперевершений смак вразить усіх ваших близьких», — запевняє Євген Клопотенко.
Як приготувати чорничний пай зі сметанною заливкою
Інгредієнти:
Для пісочної основи:
150 г розм`якшеного вершкового масла
2 ст. л. цукру
1 яйце
300 г пшеничного борошна (+ для розкочування тіста)
1 ч. л. розпушувача
1 щіпка солі
Для начинки та заливки:
400 г чорниці (свіжої чи замороженої)
350 г сметани
3 ст. л. цукру
2 яйця
10 г ванільного цукру
Як приготувати пиріг зі сметанною заливкою: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування чорничного пирога зі сметанною заливкою.
Для тіста змішайте в мисці 300 г пшеничного борошна, 1 яйце, 1 ч. л. розпушувача та 2 ст. л. цукру.
Додайте 1 щіпку солі та 150 г розм`якшеного вершкового масла. Замішайте круте тісто, оберніть харчовою плівкою та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
Для начинки викладіть у миску 350 г сметани.
Додайте до сметани 3 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру.
Розбийте 2 яйця і добре перемішайте віночком до однорідної консистенції.
Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів. Дошку або робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто і розкачайте в пласт товщиною 5 мм.
Викладіть тісто в керамічну форму і притисніть руками. Обережно підріжте краї тіста ножем.
Вимийте 400 г чорниці та викладіть на тісто. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, попередньо розморозьте їх.
Зверху залийте ягоди сметанною заливкою. Поставте пиріг в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів.