Бранч для коханого на 14 лютого: ситна шакшука

Готуємо з food-блогером Лорен Салінас

Інгредієнти для шакшуки:


2 столові ложки оливкової олії

1 цибулина

2 зубчики часнику пресовані, терті або дрібно нарізані

3 столові ложки томатної пасти

900 г помідорів

1/4 чайної ложки каєнського перцю

1/2 чайної ложки меленого кмину

2 чайні ложки паприки

1/2 чайної ложки меленої кориці

сіль за смаком

6 яєць

коріандр для декору

піта для подачі

Готуємо шакшуку

Обсмажте цибулю разом зі спеціями та оливковою олією на сковороді на середньому вогні, поки вона не стане м’якою та напівпрозорою.

Додайте зубчики часнику та томатну пасту та готуйте 1 хвилину.

Додайте очищені та нарізані помідори. На середньому вогні помідори мають стати м’якими і пустити сік, після чого дочекайтеся, щоб соус загуснув.

Спробуйте соус і додайте сіль до смаку. Вимкніть вогонь.

Зробіть відстані у соусі за допомогою ложки та киньте туди яйця.

Поверніть сковорідку на середньо-низький вогонь і тушкуйте яйця разом із соусом приблизно 5–8 хвилин.

Прикрасьте листям на ваш вибір і подайте шакшуку гарячою разом із пітою.

 

 

 


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали