Бендерики з куркою від Євгена Клопотенка

Поєднання м’яких млинців та соковитої м’ясної начинки здатне підкорити будь-кого

«Смачні, рум’яні та трикутні — це все про українські бендерики. Поєднання м’яких млинців та соковитої м’ясної начинки здатне підкорити будь-кого. Не будемо лукавити, бендерики — не найшвидша в приготуванні страва, але смак вартує і зусиль, і часу.

Якщо любите поєднання ніжних млинців та курячої начинки, то спробуйте також наші млинці з м’ясом — це просто і смачно», — розповідає український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Поради з приготування бендериків з куркою

Млинці раджу смажити на спеціальній млинцевій пательні. Втім, за відсутності такої обирайте пательню з низьким бортом, товстим дном та бажано антипригарним покриттям. Формувати бендерики зручніше з великих млинців, тож обирайте пательню не менше ніж 22-24 см в діаметрі.

І головне, не лякайтеся кількості кроків у рецепті, все значно простіше, ніж може здаватись на перший погляд! Просто ми заморочились і показали вам усе дуже детально, щоб кожен бендерик вийшов ідеальним.

Як приготувати бендерики з куркою

Інгредієнти:

Для тіста:

2 яйця

1 ч. л. цукру

340 мл молока

130 г борошна

3 ст. л. соняшникової олії

⅓ ч. л. солі

Для начинки:

1 паковання (500 г) курячого фаршу

1 цибулина

½ ч. л. солі

¼ ч. л. молотого чорного перцю (або на ваш смак)

2 ст. л. олії для смаження

Бендерики з куркою: покроковий рецепт

Змішайте у великій мисці 2 яйця з 1 ч. л. цукру. Додайте до яєчної суміші половину борошна (приблизно 4 ст. л.) та гарно перемішайте вінчиком, щоб не залишилося грудочок.

Додайте до тіста 340 мл молока, решту борошна, 3 ст. л. олії, ⅓ ч. л. солі, добре перемішайте і дайте тісту постояти 15 хв.

Пательню змастіть 1 ч. л. олії та добре розігрійте. За допомогою ополоника вилийте невелику порцію тіста та обсмажте його на маленькому вогні з обох боків до готовності. Залишайте млинці трохи блідими, адже потім ми ще раз обсмажимо вже готовий бендерик до рум`яної скоринки. Дайте млинцям охолонути.

Для начинки очистьте 1 цибулину та наріжте дрібними кубиками. На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії для смаження, розігрійте та обсмажте цибулю до золотавого кольору.

Додайте до цибулі 500 г курячого фаршу, ½ ч. л. солі, ¼ ч.л. молотого перцю й обсмажте начинку до готовності, періодично помішуючи.

Сформуйте бендерики. Для цього візьміть млинець та розріжте його навпіл. У половинці млинця підгорніть заокруглений край всередину, так, щоб у вас вийшов акуратний прямокутник. Викладіть 1 ст. л. начинки ближче до краю прямокутника.

Загорніть край половинки млинця всередину, таким чином, щоб сформувати трикутник.

Продовжуйте формувати трикутники, загортаючи начинку. Заправте кінчик млинця всередину бендерика. Повторіть цей процес з кожною половинкою млинця.

На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте бендерики з двох боків до рум`яної скоринки. Подавайте гарячими зі сметаною або улюбленим соусом.


Реклама

Популярні матеріали

Один крем для чутливої шкіри, який допомагає пережити холодний...


Взуття, що вважалося застарілим, знову повертається до трендів...


Трендовий манікюр Селени Гомес — ідеальний варіант на зиму...


Читайте також
Популярні матеріали