«Смачні, рум’яні та трикутні — це все про українські бендерики. Поєднання м’яких млинців та соковитої м’ясної начинки здатне підкорити будь-кого. Не будемо лукавити, бендерики — не найшвидша в приготуванні страва, але смак вартує і зусиль, і часу.
Якщо любите поєднання ніжних млинців та курячої начинки, то спробуйте також наші млинці з м’ясом — це просто і смачно», — розповідає український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Поради з приготування бендериків з куркою
Млинці раджу смажити на спеціальній млинцевій пательні. Втім, за відсутності такої обирайте пательню з низьким бортом, товстим дном та бажано антипригарним покриттям. Формувати бендерики зручніше з великих млинців, тож обирайте пательню не менше ніж 22-24 см в діаметрі.
І головне, не лякайтеся кількості кроків у рецепті, все значно простіше, ніж може здаватись на перший погляд! Просто ми заморочились і показали вам усе дуже детально, щоб кожен бендерик вийшов ідеальним.
Як приготувати бендерики з куркою
Інгредієнти:
Для тіста:
2 яйця
1 ч. л. цукру
340 мл молока
130 г борошна
3 ст. л. соняшникової олії
⅓ ч. л. солі
Для начинки:
1 паковання (500 г) курячого фаршу
1 цибулина
½ ч. л. солі
¼ ч. л. молотого чорного перцю (або на ваш смак)
2 ст. л. олії для смаження
Бендерики з куркою: покроковий рецепт
Змішайте у великій мисці 2 яйця з 1 ч. л. цукру. Додайте до яєчної суміші половину борошна (приблизно 4 ст. л.) та гарно перемішайте вінчиком, щоб не залишилося грудочок.
Додайте до тіста 340 мл молока, решту борошна, 3 ст. л. олії, ⅓ ч. л. солі, добре перемішайте і дайте тісту постояти 15 хв.
Пательню змастіть 1 ч. л. олії та добре розігрійте. За допомогою ополоника вилийте невелику порцію тіста та обсмажте його на маленькому вогні з обох боків до готовності. Залишайте млинці трохи блідими, адже потім ми ще раз обсмажимо вже готовий бендерик до рум`яної скоринки. Дайте млинцям охолонути.
Для начинки очистьте 1 цибулину та наріжте дрібними кубиками. На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії для смаження, розігрійте та обсмажте цибулю до золотавого кольору.
Додайте до цибулі 500 г курячого фаршу, ½ ч. л. солі, ¼ ч.л. молотого перцю й обсмажте начинку до готовності, періодично помішуючи.
Сформуйте бендерики. Для цього візьміть млинець та розріжте його навпіл. У половинці млинця підгорніть заокруглений край всередину, так, щоб у вас вийшов акуратний прямокутник. Викладіть 1 ст. л. начинки ближче до краю прямокутника.
Загорніть край половинки млинця всередину, таким чином, щоб сформувати трикутник.
Продовжуйте формувати трикутники, загортаючи начинку. Заправте кінчик млинця всередину бендерика. Повторіть цей процес з кожною половинкою млинця.
На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте бендерики з двох боків до рум`яної скоринки. Подавайте гарячими зі сметаною або улюбленим соусом.