На півночі Іспанії є регіон, який багато хто знає як країну Басків. Мешканцям цієї місцевості належить рецепт дивовижного десерту, який вважається зіркою іспанської кухні — баскський чизкейк.
Я люблю цей десерт, тому що він випікається у духовці та не заправляється желатином. Саме тоді чізкейк може вважатися правильним. Тому я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно ніжного та смачного іспанського чизкейка.
Він не класичний, тому що тут немає печива, але баскський чизкейк дуже легкий кремовий, ніжний і, до того ж готувати його простіше простого.
Інгредієнти для приготування чизкейку без печива:
Вершковий сир (Філадельфія) — 250 г
Борошно — 5 г
Яйце — 1 шт.
Жовток — 1 шт.
Вершки 30% — 150 г
Цукор — 60 г
Спосіб приготування чизкейку:
Змішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
Спочатку крем-сир додаємо цукор і вимішуємо, поки він повністю не розчиниться. Вливаємо жовток, ціле яйце та борошно, продовжуючи перемішувати. Наприкінці додаємо вершки і ретельно перемішуємо.
Акуратно викладаємо все у форму, застелену пергаментним папером.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 220°C протягом 30 хв. Даємо чизкейку охолонути та відпочити кілька годин.
Подаємо в охолодженому вигляді.
Смачного!