3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

Смачні холодні десерти з інгредієнтів, які можна знайти на кожній кухні

Прості рецепти домашнього морозива — на вагу золота. Особливо якщо вони передбачають інгредієнти, які можна знайти на кожній кухні. Три українські food-блогерки поділилися перевіреними рецептами домашнього морозива, яке точно сподобається вам і вашим близьким.

Полуничне семіфредо: покроковий рецепт

Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» — це і є його головна відмінність від морозива в тому вигляді, до якого ми звикли. Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури, у цього десерту є ще один плюс — його легко приготувати з мінімального набору продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.

Домашнє морозиво: прості рецепти

Українська food-блогерка Анастасія Ганджа поділилася покроковим рецептом справжнього італійського семіфредо.

Інгредієнти на 6-8 порцій:

3 яйця

180 г цукру

300 г жирних вершків (мін. 30% жирності)

600 г полуниць

цедра та сік лайма

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішати з цукром і цедрою лайма у великій мисці. Поставити миску на каструлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води. Збивати міксером на високій швидкості протягом восьми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом п’яти хвилин.
  2. Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
  3. Полуниці перетерти блендером із соком лайма, додати пюре до нашого майбутнього морозива.
  4. Перемішати все до однорідності. Це важливо, оскільки я перемішала не до кінця — хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками. Але ці ділянки перетворилися на лід, що вплинуло на консистенцію.
  5. Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі — силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь вистелила пергаментом) і заморожувати 12 годин.
  6. Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати. Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням.

Домашнє морозиво: прості рецепти з фото

Вершково-йогуртове морозиво: покроковий рецепт

«Це дуже просте морозиво, яке на смак нагадує пломбір, але з йогуртовими нотками. Робити можна як у морожениці, так і без неї (можна просто все змішати й розлити у формочки для морозива).

Інгредієнти я даю, виходячи з об`єму моєї морожениці (у мене вона вміщує 600 г рідини). Якщо у вас немає морожениці й ви робитимете морозиво у формочках, зменште кількість наполовину або робіть менше половини — усе залежить від кількості та об`єму ваших формочок», — каже food-блогерка Олена Сагун.

Домашнє морозиво: прості рецепти для новачків

Отже, ось мої ідеальні пропорції для вершково-йогуртового морозива:

270 г холодних вершків 33%

150 г холодного згущеного молока (НЕ вареного)

180 г холодного густого грецького або турецького йогурту жирністю 8-10%

(за бажанням можна додати ванільну есенцію (1 ч. л.) або інший рідкий ароматизатор зі смаком ванілі, але не ванільний цукор, він не розчиниться).

Готуємо морозиво:

  1. Усе максимально просто. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності за допомогою вінчика.
  2. Якщо є морожениця, то робимо морозиво за інструкцією цієї морожениці. Якщо морожениці немає, то розливаємо рідку заготовку по формах, вставляємо палички, відправляємо в морозилку годин на 7–8 (можна і менше, але я зазвичай залишаю на ніч і більше).
  3. І потім виймаємо і їмо.

Персикове морозиво: покроковий рецепт

«Якщо ви давно хотіли спробувати зробити домашнє морозиво, але не знали, з чого почати, — цей рецепт спеціально для вас! Чудовий літній десерт із ніжною кремовою текстурою та ароматним персиковим смаком!» — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Домашнє морозиво: прості рецепти на літо 2025

Для приготування нам знадобиться:

8 середніх персиків

300 мл вершків для збивання (33–36%)

3 жовтки

75 г цукру

ваніль

Персикове морозиво: покроковий рецепт

  1. Почнемо з приготування персикового пюре. Персики миємо, чистимо від шкірки (для цього робимо на них хрестоподібні надрізи та занурюємо в окріп або ж просто за допомогою овочечистки). Видаляємо кісточки, розрізаємо на частини.
  2. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо персики в пюре до однорідного стану. Тепер, щоб домогтися ідеальної текстури майбутнього морозива, потрібно пропустити подрібнені персики через сито. Якщо часу обмаль, цей крок можна пропустити.
  3. Жовтки збиваємо міксером, додаємо цукор і ваніль. Жовтки мають помітно посвітлішати. Додаємо сюди кілька столових ложок персикового пюре і ставимо отриману суміш у каструльці з товстим дном на невеликий вогонь на 8–10 хвилин.
  4. Постійно помішуємо! Маса кипіти не повинна — лише трошки загуснути.
  5. Накриваємо каструльку кришкою і ставимо її охолоджуватися. Після додаємо персикове пюре, що залишилося.
  6. Тепер беремося до вершків. Збиваємо їх міксером до міцних піків. А тепер акуратно (рухами зверху вниз) вводимо їх у жовткову масу. Має вийти ось така ніжна однорідна суміш кремоподібної текстури.
  7. А тепер найцікавіше! Зазвичай масу для морозива заморожують в одній місткості, але тоді потрібна або морожениця, або деякі зусилля, щоб постійно перемішувати морозиво.
  8. Якщо скористатися силіконовими або іншими невеликими формами, то нічого перемішувати не потрібно — просто розлити готову суміш по порціях і поставити в морозилку.
  9. Через 1–2 години у вас готове смачне морозиво! Я використовувала спеціальні пластикові формочки для ескімо на паличці та звичайні силіконові для кексів. Морозиво відмінно виходить із формочок. І жодних кристаликів, лише цілісна, гладка, однорідна текстура.
  10. Перед подачею морозиву краще дати постояти хвилин 5, щоб воно злегка підтануло — так смачніше.

Реклама

Популярні матеріали

Джефф Безос і Лорен Санчес одружилися: розглядаємо образи...


Образ дня: вагітна Ріанна показує, як стилізувати дві гучні...


Слухаємо Virgin — перший альбом співачки Lorde за чотири роки...


Читайте також
Популярні матеріали