Щороку в світі назбирується близько 300 млн тонн пластикових відходів, для розкладання яких потрібно від 500 до 1000 років. Високий рівень смертності тварин у Світовому океані змусив занепокоїтися вчених і шукати органічні альтернативи пляшкам, які ми викидаємо після одноразового використання.
Щоб уникнути екологічної катастрофи та зменшити кількість пластику, вчені пропонують зберігати воду в желатинових упаковках. Новинку назвали Ooho, така бомбочка містить 1 порцію води, випивши яку, можна з’їсти і оболонку. Техніка виготовлення їстівної упаковки базується на кулінарному прийомі сферифікації, тієї самої, що застосовується для штучного кав’яру.
Троє лондонських студентів дизайну створили прототип їстівної пляшки з водою як альтернативу пластику, який не розкладається. Світ масово підхопив ідею і з нетерпінням очікує виходу продукту на ринок. Поки що інтеграція винаходу відбувається вибірково. Вчені Skipping Rocks Lab розповідають, що упаковку не обов`язко щоразу з`їдати, а можна буде викидати разом з органічними продуктами: «Коли люди пробують новинку вперше, вони хочуть скуштувати оболонку в якості експерименту. Але згодом це буде, як шкірка для фрукта, яку можна зняти. Ви не завжди з`їдаєте оболонку фруктів. Так само і ми хочемо притримуватися цієї концепції».
Цільовою аудиторією компанії поки що є фестивалі просто неба, марафони, місця, де збирається багато людей.