17 головних трендів сезону осінь-зима — 2024/25

Великий гід популярними тенденціями

Весняно-літній сезон поступово завершується, а отже саме час починати говорити про нові тренди, які чекатимуть на модну спільноту в наступне півріччя. Відкладаємо улюблені топи, мінішорти й невагомі сукні, і натомість дістаємо зі своїх шаф верхній одяг, м’які светри та затишні костюми, час яких нарешті настав. 

Ми проаналізували колекції світових брендів і традиційно виділили для вас найголовніші речі, кольори, фасони та фактури, які отримають свою популярність у майбутні місяці. Пропонуємо вам переглянути наш великий гід головними трендами сезону осінь-зима — 2024.

Картатий принт

Квітковий та гороховий принти, які так вподобали модниці влітку, відходять на задній план, звільняючи місце для затишного осіннього візерунка клітинки, що ніколи не втрачав своєї актуальності. 

У багатьох картатий принт асоціюється з осінньою Шотландією та її зелено-брунатною палітрою, тож не дивно, що саме він так приглянувся дизайнерам у цю пору. Зокрема, на подіумах візерунок найчастіше з’являвся на верхньому одязі, — пальтах і блейзерах, — максіспідницях, сукнях, светрах та аксесуарах, як-от сумках, шарфах тощо.

Chanel

Rabanne

Balmain

Versace

Burberry

Прозорість

Безліч трендів, про які йтиметься в осінньо-зимовому сезоні, ми перенесемо з літньої пори. Це стосується й гучної популярності прозорих тканин, яку підтримали як дизайнери у своїх колекціях, так і стрітстайл модниці та голлівудські зірки. Цього разу «голе» вбрання представили Coperni, Valentino, Victoria Beckham та Louis Vuitton. Однак саме Saint Laurent зробив прозорі речі головним акцентом своєї лінійки. Бренд запропонував невагомі блузи з декоративними бантами, спідниці до коліна й сукні з драпіруванням, які порадив поєднати з іншою фактурною деталлю, до прикладу, хутром. 

Valentino

Louis Vuitton

Victoria Beckham

Avellano

Yves Saint Laurent

Відтінок хакі

Якщо весна та літо були здебільшого про ніжні відтінки небесно-блакитного та вершково-жовтого, то наступний сезон знову поверне на чільні місця трендів земляні кольори й, зокрема, хакі. На пальтах, брючних костюмах, кардиганах, шарфах і капелюхах — у цьому відтінку ми побачили найрізноманітніші елементи. Деякі бренди запропонували стилізувати їх із речами базових кольорів — білими або ж коричневими. А деякі навпаки зупинилися на монохромних комбінаціях, виконаних в одному світлому чи темному тоні. 

Ferragamo

Hermes

Bottega Veneta

Elie Saab

Victoria Beckham

Стиль бохо

Інколи в модній індустрії стається так, що лише одна колекція може здійснити надзвичайний фурор серед публіки та піднести на новий рівень давно забутий тренд. Так сталося і з дебютною лінійкою Чемени Камалі для Chloe. Креативна директорка бренду презентувала новий погляд на естетику бохо, яку неабияк полюбляли модниці у минулих десятиліттях. Дизайнерка проголосила цю осінь часом романтичних напівпрозорих блуз і суконь, шкіряних курток та джинсів із бахромою, золотих ременів, босоніжок на танкетці, мережива та рюш. Тож не забуваємо додати до свого гардероба на наступний сезон дещицю грайливого й бунтарського стилю. 

Chloe

Chloe

Rabanne

Ulla Johnson

Isabel Marant

Анімалістичні принти

Хоч клітинка зайняла своє почесне місце головного принту прохолодного сезону, тваринні візерунки, які так захопили нас навесні та влітку, нікуди не зникнуть і в другій половині 2024-го. Ба більше, завдяки таким брендам, як Jacquemus, Christian Dior, Isabel Marant, Zimmermann і Versace вони остаточно закріпляться в наших гардеробах. 

У наступні місяці найбільшу увагу звертаємо на тренчі, шуби, блейзери, сукні, спідниці, сумки та колготки з анімалістичним принтом. Щодо візерунків, то здебільшого зупиняємося на леопарді або більш практичній та універсальній зебрі. У повсякденні поєднуємо з базовими відтінками, однак якщо хочеться експериментів і сміливих комбінацій, то додаємо яскраві елементи або ж інші принти. 

Jacquemus

Zimmermann

Christian Dior

Isabel Marant

Versace

Кейпи

Восени та взимку ми зазвичай шукаємо будь-які елементи, які допоможуть якнайкомфортніше пережити прохолоду та морозний вітер. Цього сезону нам у пригоді стануть кейпи — ідеальне доповнення до тренчів, пальт та іншого верхнього одягу, яке не лише даруватиме тепло, але й стильно довершуватиме образ. 

Переважно придивляємося до більш незвичних варіантів — асиметричних або, до прикладу, вкорочених. 

Bottega Veneta

Fendi

Rabanne

Chloe

Del Core

Штучне хутро

Ну і, звісно, куди ж у такий період без теплого й затишного штучного хутра. У лінійках світових брендів воно з’явилося у вигляді ледь не кожного предмета гардероба. Louis Vuitton презентував об’ємні хутряні рукавиці, які поєднав з елегантними сукнями, Chanel закцентував на дублянках, Zimmermann і Stella McCartney показали сумки, а Carven — нову модель балеток. Не обійшлося на подіумах і без класичних шуб з екохутра різних довжин, відтінків і з різними принтами. 

Louis Vuitton

Chanel

Coperni

Stella McCartney

Carven

Відтінок бургунді

Червоний колір продовжує супроводжувати нас із сезону в сезон. Проте якщо в минулі місяці домінували його яскраві варіанти, то наступна пора ознаменує час відтінку бургунді — глибокого, насиченого і темного, який додасть вишуканості будь-якому образу. 

Складіть із ним total look, додайте елементи базових кольорів або зробіть його незначним акцентом, обравши лише подібні аксесуари (приклад — ремінь та сумка в образі від Chanel). 

Chanel

Hermes

Ferragamo

Gucci

MSGM

Total denim look

Скільки б років не пройшло й скільки б тенденцій не змінилося, джинсові речі завжди залишатимуться основою нашого гардероба. В осінньому сезоні особливу увагу ми звертатимемо на образи total denim, поєднуючи джинси або спідниці з жакетами, об’ємними куртками, жилетками та сорочками. З відтінків найчастіше зупинятимемось на нейтральному блакитному чи темно-синьому. Щоб надихнутися поєднаннями, переглядаємо колекції Chanel, Miu Miu, Skall Studio, Zimmermann, Christian Dior та Schiaparelli.

Schiaparelli

Chanel

Skall Studio

Miu Miu

Christian Dior

Бушлати

Окрім уже звичних для нас шуб з екохутра та довгих тренчів, серед верхнього одягу дизайнери виділили короткі двобортні пальта — бушлати. Їх ми побачили в різних варіантах: об’ємні чи навпаки приталені, тонкі шкіряні чи з більш цупкої тканини, світлих відтінків, яскравих чи глибоких темних. 

Головне питання — з чим комбінувати. Бренди показали свої варіанти з мініспідницями та кольоровими колготками, бриджами та високими чоботами, класичними брюками або сукнями з довгою бахромою.

Ferragamo

Max Mara

Rokh

Chanel

Schiaparelli

Кардигани

Наша любов до комфортних кардиганів незмінна, і цього сезону вона знову примножується. М’яка трикотажна тканина, яка зігріє навіть у найморозніші дні, + стильна інтерпретація = найнеобхідніша річ у нашій шафі.

Усі наші погляди звертаємо на поєднання кардиганів і ременів, як у Chanel, контрастні колірні комбінації, як у Prada, і багатошарові образи в естетиці grandpa core, як у Rabanne. З моделей обиратимемо як об’ємні, що повністю огортатимуть теплом, так і вкорочені обтислі в стилі Рейчел Грін. 

Prada

Rabanne

Chanel

Gucci

Tod`s

Сатин

Бажаєте додати своєму образу сяйливості, щоб кожен промінчик сонця чи світло ліхтариків відбивалося від нього? У такому випадку ви, звісно, можете доповнити вбрання розмаїттям прикрас, однак дизайнери все ж порекомендували приглянутися й до «блискучих» тканин, а особливо до сатину, що немовби розливається тілом. Елегантний і невагомий, він підкреслить вашу жіночність і допоможе образу заграти новими відтінками. Серед брендів, які створили власні інтерпретації сатинових речей, — Dries Van Noten, Stella McCartney, Victoria Beckham, Saint Laurent, Giorgio Armani та інші. 

Dries Van Noten

Giorgio Armani

Saint Laurent

Miu Miu

Stella McCartney

Білизняний стиль

Натхнення модою 1990-х продовжує захоплювати fashion-світ. Восени, так само як і на початку 2024-го, воно відобразиться в популярності білизняного стилю. Романтичні sleep dress із мереживом, сатинові костюми з топами й брюками та напівпрозорі накидки — шукайте свою ідеальну модель одягу й додавайте її до образів для побачень, вечірніх зустрічей з друзями чи світських заходів. 

Gucci

Dolce & Gabbana

Alberta Ferretti

Blumarine

Shiatzy Chen

Довгі шарфи

Не забуваємо й про елементи, які навіть найпростіший образ зроблять унікальнішим. Серед головних аксесуарів сезону виділимо ремені, колготки з принтами, об’ємні клатчі та, особливо, шарфи. Останні були продемонстровані на подіумах в ультрадовгих варіантах з хутра або ж у вигляді в’язаних моделей з бахромою. Поєднувати теж можна всіляко — з тими ж бушлатами, довгими пальтами, шубами, бомберами, светрами чи витонченими сукнями. 

Stella McCartney

Rokh

Balenciaga

Gauchere

Xiaoli

Спідниці та сукні bubble

У новому сезоні гратимемо не лише з фактурами, декоративними елементами та багатошаровістю, а й із формами. Так, одним з найбільших фаворитів брендів стали об’ємні спідниці та сукні bubble, що нагадують хмарину або бульбашку. Подібні предмети гардероба обожнювали модниці з усього світу у 80-х та 90-х. Навіть принцеса Діана для одного зі своїх виходів на Каннському кінофестивалі обрала таку спідницю, стилізувавши її з подовженим блейзером. 

Тепер же ці моделі з’явилися в більш сучасному баченні дизайнерів: у довжині міні, в комбінації з брюками, а також у вигляді широких варіантів, що видовжують лінію стегон. 

Coperni

Conner Ives

Loewe

Alaїa

Деконструйовані костюми

Якщо шукаєте альтернативу базовим традиційним костюмам, в осінньо-зимовому сезоні зверніться до деконструйованих моделей. Бренди, поекспериментувавши, продемонстрували свої інтерпретації з незвичними вирізами, асиметричними деталями, чіткими лініями та різноманітними нашаруваннями, які прикують до себе всю увагу і в поєднанні з аксесуарами створять цікавий довершений образ. 

Casablanca

Schiaparelli

Sacai

Del Core

Mugler

Високий комір 

Під час пронизливого вітру й морозної погоди нам особливо хочеться сховати обличчя та шию, щоб подарувати собі хоч трохи тепла. І окрім довгих шарфів та кейпів на пальтах, у пригоді можуть стати речі з високим коміром — светри, тренчі, косухи та інші елементи верхнього одягу. 

Victoria Beckham

Acne Studios

Proenza Schouler

Dries Van Noten

Max Mara


Реклама

Популярні матеріали

Повний нумерологічний таро-прогноз на вересень 2024 року


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Про що говорять чоловіки: 10 секретів, які варто знати кожній...


Читайте також
Популярні матеріали