Вшанування революційної лінійки Miss Dior у колекції Christian Dior FW 2024/25

Відтворення духу 1960-х

Паризький тиждень моди ми чекали з особливим нетерпінням: він стане останньою точкою у марафоні показів колекцій сезону осінь-зима 2024/25. І першою, хто прикував наші погляди до своєї нової роботи на цій події, стала Марія Грація К’юрі. Темою для своєї лінійки для Dior дизайнерка обрала легендарну епоху кінця 1960-х, коли мода вийшла за межі ательє й постала в новому вигляді, нарешті ставши доступною для звичайних людей. Модельєрка звернулася до історії Дому, коли у 1967 році вийшла прет-а-порте колекція Miss Dior, яку представили тодішній креативний директор Марк Боан і його помічник Філіп Гібурже. На той час це була абсолютно нова концепція, яка вшанувала прагнення Крістіана Діора вдягати всіх жінок без виключень. Лінійка дихала свіжістю, креативністю й сучасністю, і саме цей дух і намагалася відтворити Марія Грація К’юрі. 

Першими елементами нової колекції постали бежеві тренчі в кількох варіаціях із довгим і коротким рукавами, двобортні піджаки, костюми з жакетів і спідниць-олівців та класичні брюки. Де-не-де на речах проглядало графіті з великими літерами Miss Dior, що відсилало до лінійки 1967 року. Плавно колекція перейшла до білих і чорних ансамблів, серед принтів з’явилися клітинки, ромби й леопард. Доповнив базові елементи й одяг із деніму: довгі джинсові куртки, вільні штани та плісировані спідниці. Завершення колекції додало краплю святковості. Нам презентували мінісукні з бахромою, моделі максі зі стразами та лелітками й напівпрозорі короткі спідниці. Серед взуття домінували чоботи на плоскій підошві й балетки із золотими деталями й стразами. Сумки ж були представлені у моделях із тими ж написами Miss Dior або рельєфною текстурою плетіння. 

Звернути увагу варто й на фонові інсталяції, поруч із якими крокували моделі. Марія Грація К’юрі вкотре звернулася до мисткинь, аби створити довершену атмосферу шоу. Цього разу свої роботи презентувала сучасна індійська художниця Шакунтала Кулкарні, яка зосереджується у своїй творчості на дослідженні жіночого тіла. Вона зобразила скульптури із переплетеної тростини, що відтворюють індійські військові обладунки. 


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали