Повернення до початків: колекція Chloé FW 2024/25

Відтворення духу жіночності та свободи

Паризький тиждень моди відчинив свої двері й для дебютної колекції дизайнерки Чемени Камалі, яку вона підготувала для Chloé. Їхні стосунки з брендом почалися ще 20 років тому, коли після закінчення Central Saint Martins дівчина потрапила туди спочатку на стажування, а згодом і на роботу. У 2007 році вона мала змогу працювати під керівництвом Фібі Файло, а через якийсь час і з Клер Келлер. У 2016-му Чемена Камалі переступила поріг Saint Laurent, щоб стати за роботу з Ентоні Ваккарелло на посаді директорки з дизайну жіночого одягу. І врешті восени 2023-го вона повернулася до Chloé вже як креативна директорка, щоб творити й передавати такий знайомий їй дух бренду через свої творіння. 

«Моє серце завжди належало Chloé. З того часу, як я переступила через поріг бренду більш ніж 20 років тому. Це повернення є природним і дуже особистим. Для мене велика честь взяти на себе таку роль і розвивати бачення, яке визначили Габі Агіон і Карл Лагерфельд на початку історії дому моди», — зазначила дизайнерка після свого призначення. 

Дебютну колекцію дизайнерки сезону осінь-зима — 2024/25 можна вважати по-справжньому ностальгічною: створюючи нові предмети лінійки, Чемена Камалі посилалася на роботи засновниці Дому Габі Агіон, щоб відобразити той дух та ідею, які вона вклала в дизайни бренду. А також чимало натхнення нова креативна директорка почерпнула в архівах Chloé, коли за ним стояв Карл Лагерфельд. Чемена Камалі намагалася відтворити плавні вільні силуети, що дихають жіночністю й свободою, — одну з найбільш знакових деталей бренду. 

«Я хочу повернути відчуття, які я мала, коли вперше ступила сюди 20 років тому й закохалася в жіночний дух Chloé. Я хочу знову відчути її присутність, її ритм, її природну красу, її відчуття свободи. Її справжню», — написала у нотатках шоу дизайнерка.

Головними деталями лінійки, безперечно, стали блузи та невагомі сукні з вільних прозорих і мереживних тканин, доповнених рюшами. Особливу роль відіграв також і верхній одяг: шкіряні пончо, картаті пальта, шуби з кольорового хутра й куртки з бахромою. Бахрому ми помітили й на штанах, тож неодмінно звертатимемося до цього елементу на одязі у 2024 році. З аксесуарів виділялися золоті пояси у вигляді напису Chloé, масивні намиста й браслети, що імітували закручену навколо зап’ястка змію. 

Дебют Чемени Камалі вийшов по-справжньому гідним уваги, що й відзначили гості шоу гучними оплесками.


Реклама

Популярні матеріали

Ідеальний круїзний гардероб у новій колекції PAPAYA


Accessory of the day: unlock the main secret of ageless beauty from...


14 манікюрів з морським настроєм на літо-2024


Читайте також
Популярні матеріали