Ресторатор Міша Кацурін та тревел-блогер Антон Птушкін випустили нову серію власного фуд-тревел-шоу. Цього разу випуск присвятили їжі Львова. У кадрі — феноменальна галицька кухня, унікальне пиво й обід в артпросторі. Бонусом — рецепт традиційного львівського сирника від бабці Дзюні.
«Львів мене приголомшив. Він не про борщ, штрудель та наливки. Він про глибину, традиції, шалену креативність, безмежну повагу до своєї історії та довічну боротьбу за цінності та ідентичність», — зазначив Міша Кацурін.
Весь випуск змогли вмістити в одну годину справжньої гастрономічної подорожі. Цього разу в кадрі лише Міша. Розпочав традиційно зі стрітфуду, продовжив львівськими круасанами та єврейською кухнею у Львові. Якщо глядачі не знали досі про її існування, то зараз саме час познайомитися.
«В епізоді ви побачите автентичну кухню Львова, познайомитеся з феноменальними львів’янами та отримаєте великий гід їжею цього казкового міста (він в описі під відео на YT)», — зазначив Міша Кацурін.
Ресторатор розібрався, як львів’янам удалося перетворити місто на справжній гастрономічний бренд, як по-новому може виглядати банош із лисичками та чому ж усе-таки туристи їдуть до Львова у гастротур.
Будьте готові до вже звичних страв: яворівського пирога та холодцю з фаршированою рибою.
«Я дуже мало знаю свою країну, і попереду мене чекає безліч дивовижних відкриттів. Це тільки початок. Сьогодні нам, українцям, у кожному місті треба відбудовувати мости між нашим історичним минулим та сьогоденням. Знаходити і відтворювати все те, що не змогла до кінця стерти країна-маніяк, яка мешкає по сусідству. І Львів тут нам гарний приклад», — підсумував Міша Кацурін.