Єлизавета ІІ прожила 96 років, з яких 70 років перебувала на престолі Великої Британії. До останніх днів свого життя вона залишалася активною, відкритою та була в доброму гуморі. Колишній королівський шеф-кухар Даррен Макгрейді вважає, що одним із секретів довголіття королеви було її харчування.
Даррен Макгрейді понад 15 років працював на британську монархію. Він годував Єлизавету ІІ, принца Вільяма, принца Гаррі та принцесу Діану. Окрім цього, він супроводжував Її Величність під час двох королівських турів до Австралії та готував їжу для п’яти американських президентів під час їхніх державних візитів. У своїй книзі «Їжа по-королівськи: рецепти та спогади палацової кухні» Даррен розповів, як харчувалася королева, а на своєму YouTube-каналі він випустив відеоуроки з приготування її улюблених страв.
За словами шеф-кухаря, Єлизавета ІІ харчувалася чотири рази на добу. Вона віддавала перевагу простому сніданку: тарілка пластівців, печиво та чай. Обід королеви складався з риби на грилі зі шпинатом або кабачками. Також Її Величність любила курку гриль із салатом.
Найважливішою частиною дня Єлизавети ІІ був післяобідній чай, разом з яким подавали сендвічі та булочки із джемом і вершками.
«У неї завжди був післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії та перебували на королівській яхті. Була п’ята година ранку, але за британським часом — п’ята година вечора, тому моєю першою роботою стало приготування булочок», — розповідає шеф-кухар.
Вечеря королеви зазвичай складалася з м’яса чи риби та овочів. Єлизавета ІІ любила гельський стейк і стейк із філе з грибним соусом і віскі.
Двічі на тиждень Даррен Макгрейді представляв Єлизаветі ІІ меню, з якого вона обирала їжу. Улюбленю стравою королеви були креветки Моркам-Бей у горщиках. Шеф-кухар довго маринував їх у секретному соусі та подавав Її Величності з теплими тостами. Окрім цього, як справжня ласунка, Єлизавета ІІ полюбляла шоколадний торт зі стружкою з білого і чорного шоколаду.