Об'єкт бажання: лімітований літній аромат Acqua di Parma

Парфуми, створені за допомогою старовинного методу екстракції

У розпалі літа бренд Acqua di Parma випустив лімітований аромат Arancia La Spugnatura. Завдяки старовинній та унікальній ремісничій техніці екстракції парфумери отримали рідкісну й дорогоцінну цитрусову есенцію, що стала основою життєрадісної та багатогранної композиції. La Spugnatura — це старовинний метод екстракції, який практикується лише кількома ремісниками в Італії та зазвичай використовується виключно для отримання найціннішої есенції з плодів бергамоту.

Відповідно до ДНК Acqua di Parma, яка надихається своєю спадщиною для створення сучасних інтерпретацій, Дім досліджує старовинну техніку на іншому цитрусовому фрукті, Arancia Vaniglia, для створення нового аромату лімітованої серії. Зірковий фрукт — з «міста апельсинів» Рібера на Сицилії, назва якого (Arancia Vaniglia) натякає на ідеальний ольфакторний відтінок, а контрастні звучання перетинаються зі свіжістю апельсинів та спокусливою м`якістю ванілі.

Традиційна техніка спонжування

Дім упродовж багатьох років плекав цей проєкт і працював над збереженням найстаріших і найцінніших ремісничих методів саме тут, в Італії, де всього декілька ремісників досі практикують старовинну техніку спонжування.

Це захоплива традиційна техніка, яка передбачає екстракцію цитрусової есенції виключно вручну. Справжнє мистецтво вимагає часу і вправних, точних, делікатних рухів. Ремісник розрізає кожен плід на дві рівні частини за допомогою добре заточеного ножа. Потім, використовуючи інструмент у формі ложки під назвою «каваторе», він відокремлює шкірку від м`якоті. Одразу після цього апельсинові шкуринки вручну пресують на морських губках, які вбирають всю есенцію. На завершальному етапі ремісник точними рухами вичавлює губки, наповнені ефірною олією, в керамічну місткість, щоб зібрати насичений цитрусовий еліксир. Обмеженість виробничих потужностей, які повністю залежать від ручної обробки, призводить до дефіциту інгредієнта. Приблизно зі 100 кг фруктів отримують лише 300 г есенції, а два ремісники за день можуть переробити 300 кг фруктів. Згодом ланцюжок виробництва використовує всі інші компоненти апельсина для різних цілей, не залишаючи жодних відходів. Губка, гнучка і м`яка при контакті зі шкіркою, зберігає всі грані фрукта, і саме ця унікальна особливість відрізняє еліксир, що дав життя Arancia La Spugnatura.

Ольфакторна піраміда

Arancia la Spugnatura — це максимальне відображення цього унікального інгредієнта у всій його глибині та розкоші. Радісний, світлий і приголомшливий, цей аромат дивує, немов чарівне проміння італійського сонця. Перший сплеск цитрусових нот приносить контраст, як і Arancia Vaniglia, що поєднує свіжість, характерну для цитрусових, з м`якістю та енергійністю; контраст, який також можна знайти в жовтому мандарині та гіркому мигдалі додає гіркувато-солодкого відтінку. Нарешті, чорний перець додає яскраву нотку. Створена парфумером Франсуа Демаши, ця композиція — рівновага контрастів, що розкриває дивовижний ольфакторний світ.

Порцеляновий флакон та культове пакування

Порцеляна посідає особливе місце в родині кераміки. Ідеальний витвір ремісничої майстерності вирізняється своїм насиченим синім кольором, що притаманний колекції Blu Mediterraneo. Тривалий процес починається з виготовлення гіпсової форми, в яку вручну заливають порцелянову суміш, щоб сформувати знакову форму в стилі ар-деко. Форму кілька разів обертають навколо своєї осі, щоб суміш рівномірно розподілилася по боках, а потім перевертають догори дном, щоб вилити зайву суміш. Потім флакон залишають сохнути на 30-40 хвилин, після чого виймають з форми у твердому вигляді.

Далі ремісник допрацьовує кожен флакон, усуваючи навіть найдрібніші дефекти, щоб отримати рівну та гладку поверхню, приємну на дотик. Потім флакон занурюють у ванночку з глазур`ю і ставлять запікатися в піч на 8 годин, протягом яких флакон набуває насиченого синього кольору, що підкреслюється блискучим покриттям. Завершальним штрихом є декорування флакона вручну білими, помаранчевими та золотими кольорами, натхненними інгредієнтами парфумів, після чого флакон запікається вдруге, щоб закріпити декор.

Флакон закривається синьою порцеляновою кришкою, має горлечко, виготовлене за унікальною технологією шліфування, розробленою спеціально для Acqua di Parma та оснащене знімним гвинтовим розпилювачем. Етикетка на флаконі виготовлена з залишків порошку з мармурових кар`єрів, а знакова циліндрична коробка виготовлена з FSC-сертифікованого паперу унікального синьогу відтінку, що відповідає кольору порцелянового флакона.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали