Список покупок: продукти, які врятують під час відключення світла

Ця їжа підійде навіть діткам

На всій території України сьогодні трапляються довготривалі відключення світла. Чим нагодувати себе і дитину, якщо немає постійного джерела електроенергії, розповідає дипломована нутриціологиня ірландського Institute of Health Sciences та засновниця школи правильного харчування theBODY school Софія Рожко.

Вона наголошує, що треба купити продукти, які можна приготувати заздалегідь або довго зберігати готовими та які будуть смачні в холодному вигляді.

Каші

Гречка, вівсянка і кускус запарюються окропом. Якщо він є — залийте і почекайте трохи. Гречку краще залити на ніч. Також у магазинах та на заправках продається суха каша із сублімованими овочами. Купуємо її.

Бобові

Купіть консервований нут, горошок і кукурудзу. В ідеалі без цукру в складі. З нуту можна зробити хумус, поки є світло (додаєте лимонний сік, оливкову олію, часник, сіль і збиваєте блендером) — спокійно 3-4 дні зберігається, якщо працює холодильний хоч періодично.

Консервація

Цей вид продуктів підходить для вас і для діток від двох років. Важливо: завжди перевіряйте цілісність упакування. Підійде лечо, кабачкова ікра, квашена капуста, інша овочева закрутка (завдяки олії та консервантам  добре зберігається).

Білок

Тут найкраще підійде сир, відварені яйця (вони теж зберігаються два дні в холодильнику), приготоване м’ясо (можна швидко зробити бутерброд).

Овочі

Я б порадила зварити буряк: він довго зберігається, його легко поєднати з кашею, сиром, та навіть просто на хліб покласти з м’ясом. А ще можна зробити вінегрет — він холодний смачний — і поїсти з хлібчиком. Салат з капусти і огірка, моркви. Салат з відвареною морквою, яйцем та грецьким йогуртом (додали хліб — і буде повноцінний прийом їжі). Запечений попередньо батат з пармезаном буде смачний з консервованим тунцем (це для вас і для дитини після двох років) або з тертим сиром.⠀

Ще дуже раджу сухі дорожні супи, якщо можете нагріти воду. Там зазвичай нормальний склад, особливо якщо брати без картопляного крохмалю.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали