Правила приготування корисної їжі, які всі порушують

Важливі для краси та молодості шкіри та відмінного самопочуття

Найчастіше не тільки якість продуктів має значення, а й спосіб їх приготування. Зірковий український дієтолог Наталія Самойленко стверджує, що навіть корисні продукти можна частково перетворити на шкідливі, якщо використати не той вид термічної обробки.

Перший спосіб приготування, якого слід уникати, — смаження на сковороді. Особливо це стосується смаженого м’яса. Смажений бекон — не просто смачний продукт, а й небезпечний.

Уникайте коричневих скоринок, а особливо чорних! Навіть такі корисні продукти, як горіхи, насіння, овочі, під час смаження будуть частково перетворюватися на продукт глікації.

Продукти глікації — це речовини, що утворюються під час взаємодії цукрів з білками, жирами та нуклеїновими кислотами. Тобто цукор «осідає» на молекулах білків (насамперед колагену), ніби склеюючи їх. Такі молекули колагену більше не зможуть відновитися. Продукти глікації впливають на шкіру, загалом вражають роботу клітин у всьому тілі та прискорюють процеси старіння. Продукти глікації можуть як утворюватися в організмі самостійно, так і потрапляти з їжею.

Із цієї ж причини слід виключити або обмежити карамелізовані продукти в раціоні — вони чемпіони зі вмісту продуктів глікації. Різні сиропи на кшталт кленового і кукурудзяного в термічній обробці також можуть провокувати збільшення кількості продуктів глікації в організмі.

Декілька лайфхаків, як зробити ваші страви здоровішими:

Запікайте, тушкуйте, готуйте на парі або на грилі та обмежуйте смажене.

Готуйте, використовуючи керамічні поверхні та антипригарний посуд.

М’ясо маринуйте у лимонному соку, виноградному або яблучному оцті.


Реклама

Популярні матеріали

Образ дня: Мадонна показує, як носити трендову шубу від...


Святковий wishlist популярних українських візажисток


Empowering Year: Наталія Яроменко в ексклюзивному інтерв’ю для...


Читайте також
Популярні матеріали