Чому жінкам необхідно їсти рибу

Незамінне джерело високоякісного білка

Незважаючи на те що багато хто з нас знає про користь риби, м`ясо в нашому раціоні набагато перевищує кількість рибних страв. Зірковий український дієтолог Наталя Самойленко нагадує, що  риба — це в першу чергу джерело високоякісного білка. Риба впливає не тільки на об’єм талії, але й на різні органи тіла та функції, включаючи печінку, мозок, і навіть регулює якість сну.

Риба насичена омега-3 жирними кислотами і вітамінами, такими як D і B2 (рибофлавін). Крім того, риба багата на кальцій і фосфор, а також є чудовим джерелом мінералів, таких як залізо, цинк, йод, магній і калій. Дієтолог підкреслює, що рекомендована норма вживання риби як частини здорового раціону — принаймні два рази на тиждень.

Риба для здоров’я серця та мозку 

Риба є важливим джерелом омега-3 жирних кислот, які підтримують наше серце і мозок здоровими. Важливо пам’ятати, що наш організм не виробляє омега-3 жирні кислоти, тому ми повинні отримувати їх з їжею. Вони містяться в усіх видах риби, але особливо багато їх у жирній рибі: лососі, форелі, сардинах, оселедці, скумбрії, тунці.

Вживання риби допоможе:

Підтримувати здоров’я серця, знижуючи кров’яний тиск, зменшуючи ризик раптової смерті, серцевого нападу.

Підтримувати роботу мозку, зорового апарату та нервової системи у плоду під час вагітності.

Знизити ризик депресії, хвороби Альцгеймера, деменції та діабету.

Запобігати запаленню і ризику появи артриту.

Зменшувати передменструальний синдром у жінок.

Не варто також забувати, що коефіцієнт користі продукту може змінюватися залежно від способу приготування та подачі. Тому рекомендовано не засмажувати рибу до чорних кірок для запобігання утворенню продуктів глікації — головних винуватців старіння. Вагітним жінкам варто уникати вживання сирої риби (тартар, суші).


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали