Чим корисна черешня для жіночого здоров'я

5 причин не пропустити сезон літньої ягоди

Навряд чи знайдеться людина, байдужа до черешні. Сезон цієї літньої ягоди більшість чекає з великим нетерпінням. Дівчатам варто включити черешню до щоденного раціону в спекотний сезон не лише через дивовижний смак, а й через користь, яку ягода несе здоров’ю. Ми зібрали п’ятірку причин, чому варто їсти черешню.

1. У дівчат нерідко виникає дефіцит заліза, і навіть залізодефіцитна анемія. Мало хто знає, але крім морепродуктів, яловичої печінки, бобових, шпинату та тофу багато заліза містить також черешня. У 100 г плодів міститься приблизно 10% добової норми заліза.

2. У черешні міститься досить багато йоду — саме цього елемента зазвичай бракує мешканцям мегаполісів. Завдяки йоду ця ягода може стати чудовою помічницею у справі профілактики різноманітних захворювань щитоподібної залози.

3. У черешні низький глікемічний індекс — усього 22, на відміну, наприклад, від винограду, слив, персиків, чорниці та абрикосів. Вона не тільки не шкодить фігурі (якщо, звичайно, не з’їдати по кілограму за раз), а й не викликає різких стрибків рівня цукру в крові, що робить її улюбленою ягодою діабетиків. Крім того, черешня малокалорійна: у 100 г міститься всього 50 ккал. Ідеальний десерт!

4. Черешня сприяє виробленню гормону мелатоніну, який відіграє ключову роль у здоровому та якісному сні. Сьогодні, коли багато хто відчуває проблеми із засипанням, склянка стиглої черешні буде дуже доречною.

5. У черешні понад 100 різних антиоксидантів, що працюють як щити для вільних радикалів — головних провокаторів старіння клітин. Висновок: хочете мати гарну, чисту, молоду шкіру — їжте стиглу черешню.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали