Навряд чи знайдеться людина, байдужа до черешні. Сезон цієї літньої ягоди більшість чекає з великим нетерпінням. Дівчатам варто включити черешню до щоденного раціону в спекотний сезон не лише через дивовижний смак, а й через користь, яку ягода несе здоров’ю. Ми зібрали п’ятірку причин, чому варто їсти черешню.
1. У дівчат нерідко виникає дефіцит заліза, і навіть залізодефіцитна анемія. Мало хто знає, але крім морепродуктів, яловичої печінки, бобових, шпинату та тофу багато заліза містить також черешня. У 100 г плодів міститься приблизно 10% добової норми заліза.
2. У черешні міститься досить багато йоду — саме цього елемента зазвичай бракує мешканцям мегаполісів. Завдяки йоду ця ягода може стати чудовою помічницею у справі профілактики різноманітних захворювань щитоподібної залози.
3. У черешні низький глікемічний індекс — усього 22, на відміну, наприклад, від винограду, слив, персиків, чорниці та абрикосів. Вона не тільки не шкодить фігурі (якщо, звичайно, не з’їдати по кілограму за раз), а й не викликає різких стрибків рівня цукру в крові, що робить її улюбленою ягодою діабетиків. Крім того, черешня малокалорійна: у 100 г міститься всього 50 ккал. Ідеальний десерт!
4. Черешня сприяє виробленню гормону мелатоніну, який відіграє ключову роль у здоровому та якісному сні. Сьогодні, коли багато хто відчуває проблеми із засипанням, склянка стиглої черешні буде дуже доречною.
5. У черешні понад 100 різних антиоксидантів, що працюють як щити для вільних радикалів — головних провокаторів старіння клітин. Висновок: хочете мати гарну, чисту, молоду шкіру — їжте стиглу черешню.