Усі, хто в темі правильного харчування і до того ж не проти заощадити, знають, що додавати до смузі та випічки насіння льону — чудова ідея. Його люблять завдяки величезному вмісту ненасичених жирних кислот омега-3, кальцію, цинку, незамінних амінокислот і вітамінів майже всієї групи В. Крім того, воно стане у пригоді дівчатам, які працюють над створенням фігури мрії. Річ у тому, що насіння льону — незамінний помічник у справі схуднення. За рахунок вмісту речовини лігніну воно сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму, налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту, внаслідок чого відбувається втрата зайвих кілограмів.
Насіння льону — чудова альтернатива насінню чіа. У ньому міститься багато рослинного білка, клітковини, корисних кислот та ферментів. Слизова оболонка розмоклого насіння сприяє нормалізації роботи кишечника, виведенню шлаків та зниженню рівня цукру в крові.
Застосування насіння льону: змолоти в блендері та залити водою. Додавати до йогуртів та сиру, салатів та каш, у випічку.