Користь какао для жіночого здоров’я важко переоцінити. У прохолодні осінні дні воно творить дива з настроєм і бадьорить не гірше за каву. Найкращий ранковий рецепт для швидкого пробудження — це чашка какао на вашому улюбленому натуральному або рослинному молоці. Протеїни та глюкоза бадьорять, а кофеїн у какао-бобах додає плюс сто до рівня енергії — те, що потрібно у похмурі будні!
Ми зібрали 5 причин полюбити какао:
1. Какао — джерело корисних речовин. Цей напій містить калій, магній, кальцій, фосфор, натрій, мідь, залізо, а також вітаміни А, Е, групи В.
2. У какао багато антиоксидантів, які працюють як щити від вільних радикалів. У Корнелльському університеті провели дослідження, яке продемонструвало: у натуральному какао вдвічі більше антиоксидантів, ніж у червоному вині, втричі більше, ніж у зеленому чаї, та вчетверо більше, ніж у чорному чаї.
3. Після какао справді покращується настрій, і річ не лише у гурманській насолоді смаком. Виявляється, какао багате на фенетиламін — речовину, яка сприяє синтезу ендорфінів і серотоніну.
4. Флавоноїди, на які багате натуральне какао, покращують роботу кровоносної системи, серцевого м’яза та знижують кров’яний тиск (привіт, гіпертоніки!).
5. У складі какао є дивовижна і дуже корисна речовина — епікатехін. Саме вона відповідає за зниження ризику розвитку інсульту, інфаркту, діабету та виразки шлунка.