Виявляється, ми все життя різали торт неправильно

Науковці показали спосіб різати торт так, щоб він заливався свіжим та смачним якнайдовше

Як ми звикли різати круглий торт? Звісно ж, секторами (трикутними шматочками). Але математик та автор більше 10 книг Алекс Беллос заявив, що це зовсім не «науковий» спосіб.

У своєму відеоблозі Алекс показує, як різати торт, аби бісквіт та крем якнайдовше залишалися свіжими. Він посилається на публікацію в науковому журналі Nature 1906 року, в якій йдеться про математичний розрахунок нарізання круглого десерту. Звучить смішно, але в цьому є сенс, якщо ви не збираєтесь з’їсти весь торт одразу.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали