Чому вам варто спробувати нове меню від Ксенії Амбер у ресторані BEEF

Незабутній гастрономічний досвід в улюбленому столичному закладі 

Теплі промені першого весняного сонця, кілька крапель улюбленого аромату, зустрічі з подругами та звичайно ж, смачна їжа — прості речі, які здатні зробити нас щасливішими за лічені хвилини. Ось чому, коли тривога і втома стали постійними супутниками, ми з колегами вирішили вирушити на шефську вечерю в ресторан BEEF. Попри те, що цей заклад розташований у самому серці Києва, він досить відокремлений і сприяє душевним бесідам.

До того ж нещодавно шефом ресторану вперше стала жінка, і ми просто не могли пропустити таку подію. Талановита Ксенія Амбер — одеситка з єврейської сім`ї, тож не дивно, що всі страви вона переосмислює і додає їм особливого колориту. У своїх стравах вона використовує fine-dining техніки та дотримується принципу zero waste. Останні два роки Ксенія очолювала slow food ресторан Ermitage Maison d’Hotes у Швейцарській Рів`єрі. 

BEEF було відкрито у 2010 році, і ресторан тричі отримував премію СІЛЬ в номінації «Найкращий м`ясний ресторан України» (Національна ресторанна премія СІЛЬ 2013, 2016, 2019 років), також ресторан має 2 келихи премії Wine Spectator. 

За рейтингом World Best Steak Restaurants посів 76 місце у світі 2022 року та 86 місце у світі 2023 роках. 

Основний продукт ресторану — мʼясо. З 2024 року команда ресторану розвиває власний продукт Ukrainian BEEF Selection — організувавши ланцюг виробництва стейків в Україні та контроль усіх етапів виробництва мʼяса. Головна ціль на 2024 рік в BEEF — вивести український яловичий стейк на рівень світових стандартів якості, смаку та створити найкращу колекцію стейків. 

Ксенія розробила для гостей ресторану нове меню, — природно, що ми хотіли продегустувати позиції саме з цього списку. Колеги сміялися, що перед цією вечерею нам сміливо можна не їсти кілька поспіль, і це насправді було не так уже й далеко від істини.

Спочатку нам подали дошку спеціалітетів BEEF: зелений хумус, бабагануш, лабне, паштет з курячої печінки, піклз, оливки в дуці, прошуто з качки, ростбіф, підкопчена копа. Все закуски — просто дивовижно смачні!

Одразу після них офіціанти поставили перед нами тартар pomme pavé, в який додають анчоуси, каперси, шалот, перепелині жовтки та соус гірчичний айолі. На вибір гостя тартар тут готують з української або американської яловичини.

Як тільки ми завершили з тартаром, нас вже були готові дивувати знову — томатним італо-американським супом чопіно на основі рибного бульйону. До супу обов’язково додають лосось, креветку, мідії та кальмар та подають з грильованою чіабатою та скибочкою лайма. Аромат просто дивовижний, а смак викликає щасливу посмішку.

На цьому королівська вечеря не закінчилася: далі був стейк з лосося. Лосось обсмажують до хрусткої скоринки та подають з молодими овочами з кокосовим соусом карі та червоною ікрою.

На завершення подали яловичий язик на грилі. Він чудово поєднується зі спаржею та картоплею, йогуртовим соусом з хріном та соусом чімічурі. 

Десерт здивував не менше: шеф-кухар створює просто неймовірне морозиво з бородинського хліба. Звучить досить дивно, проте коли вершковий смак морозива віртуозно доповнюється хрусткими крихтами чорного хліба, все, на що ви здатні — це замовити ще одну кульку десерту. 

Як каже мій коханий: «Коли смачно, завжди красиво», і це точно про нове меню Ксенії Амбер! Всі страви не тільки божественно смачні, а й дуже естетські — зовсім як картинки в Pinterest. Тому після гурманської вечері в ресторані BEEF з подругами, батьками або коханою людиною ви повернетеся задоволеними не тільки незабутнім гастрономічним досвідом, а також оновленим контентом для соцмереж.


Реклама

Популярні матеріали

Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Читайте також
Популярні матеріали