Виявляється, ми все життя різали торт неправильно

Науковці показали спосіб різати торт так, щоб він заливався свіжим та смачним якнайдовше

Як ми звикли різати круглий торт? Звісно ж, секторами (трикутними шматочками). Але математик та автор більше 10 книг Алекс Беллос заявив, що це зовсім не «науковий» спосіб.

У своєму відеоблозі Алекс показує, як різати торт, аби бісквіт та крем якнайдовше залишалися свіжими. Він посилається на публікацію в науковому журналі Nature 1906 року, в якій йдеться про математичний розрахунок нарізання круглого десерту. Звучить смішно, але в цьому є сенс, якщо ви не збираєтесь з’їсти весь торт одразу.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


«Діамант — найгарніша і найбажаніша інвестиція»: засновниця Diva...


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Читайте також
Популярні матеріали