Готуємо холодну юшку з абрикосами та молоком у спекотний день

Небанальна страва української кухні

«Абрикоси — літні фрукти, сезон яких у жодному разі не можна пропустити. Їмо свіжими, готуємо начинки для пирогів, консервуємо, варимо варення і готуємо юшку. Остання — це страва, яка рятує в літню спеку, а готувати її дуже просто. Інгредієнти для неї, найімовірніше, знайдуться в холодильнику. До того ж абрикоси — не лише смачні, але й, як зазначають дієтологи, дуже корисні фрукти», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати юшку з абрикосів

Складові:

250 г абрикосів

100 мл води

70 г цукру

Для молочної суміші:

400 мл молока

3 жовтки

1 ст. л. цукру

Готуємо холодну юшку в спекотний день: покроковий рецепт

Візьміть 250 г абрикосів, помийте та видаліть кісточки. У 100 мл води розчиніть 70 г цукру, додайте абрикоси і варіть на середньому вогні до закипання, потім перебийте блендером.

Далі візьміть 400 мл молока, 3 жовтки та 1 ст. л. цукру і збийте у мисці віничком чи блендером до однорідного стану.

Введіть молочну суміш в абрикосову та ретельно перемішуйте до однорідності. Після цього поставте на повільний вогонь і варіть, постійно помішуючи, 10 хвилин, поки маса не почне густіти.

В абрикосово-молочну масу за бажанням можна додати корицю, ванільний цукор, м’яту, гострий перець чи підсушені горіхи.

Дайте юшці охолонути, а потім поставте в холодильник на 2-3 години.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали