«Абрикоси — літні фрукти, сезон яких у жодному разі не можна пропустити. Їмо свіжими, готуємо начинки для пирогів, консервуємо, варимо варення і готуємо юшку. Остання — це страва, яка рятує в літню спеку, а готувати її дуже просто. Інгредієнти для неї, найімовірніше, знайдуться в холодильнику. До того ж абрикоси — не лише смачні, але й, як зазначають дієтологи, дуже корисні фрукти», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати юшку з абрикосів
Складові:
250 г абрикосів
100 мл води
70 г цукру
Для молочної суміші:
400 мл молока
3 жовтки
1 ст. л. цукру
Готуємо холодну юшку в спекотний день: покроковий рецепт
Візьміть 250 г абрикосів, помийте та видаліть кісточки. У 100 мл води розчиніть 70 г цукру, додайте абрикоси і варіть на середньому вогні до закипання, потім перебийте блендером.
Далі візьміть 400 мл молока, 3 жовтки та 1 ст. л. цукру і збийте у мисці віничком чи блендером до однорідного стану.
Введіть молочну суміш в абрикосову та ретельно перемішуйте до однорідності. Після цього поставте на повільний вогонь і варіть, постійно помішуючи, 10 хвилин, поки маса не почне густіти.
В абрикосово-молочну масу за бажанням можна додати корицю, ванільний цукор, м’яту, гострий перець чи підсушені горіхи.
Дайте юшці охолонути, а потім поставте в холодильник на 2-3 години.