ЧТО НОСИТЬ ЛЕТОМ 2018: 10 ГЛАВНЫХ ИНВЕСТИЦИЙ В...

УКРАИНСКАЯ ПРИМА-БАЛЕРИНА НАЗВАЛА 4 ПРОДУКТА...

НОВОСТЬ ДНЯ: ХАРВИ ВАЙНШТЕЙН АРЕСТОВАН

АЛЛА КОСТРОМИЧЕВА, СОНЯ ЗАБУГА, ДАНИЛА...

FORBES НАЗВАЛ РЕЙТИНГ 100 САМЫХ ДОРОГИХ БРЕНДОВ...

3 десерти до посту: детальні та прості рецепти

Як приготувати смачні брауні, печиво та фруктову галету без масла та яєць?

11 апреля 2016

Їжа повинна бути не лише смачною, а й різноманітною. Впоратись з таким завданням довгі сім тижнів Великого посту досить складно. Наш автор Софія Карпенко пропонує урізноманітнити пісне меню корисною та смачною випічкою. Будьте певні, рецепти настільки достойні, що ви з задоволенням готуватимете їх і після посту.

Шоколадне брауні

Важко уявити, як без масла, яєць та шоколаду можна приготувати смачне брауні. Але при наявності мінімуму інгредієнтів та фантазії цей десерт може бути вишуканим.

Взяти:

120 гр борошна: смак буде багатшим, якщо комбінувати різне борошно ‒ звичайне, вівсяне, житнє, цільнозернове;

100‒150 гр цукру: якщо будете додавати будь-які солодкі інгредієнти (цукати, банани, мед), візьміть цукру менше;

50 мл олії;

150 мл води;

0,5 ч. л. порошку для випічки;

3 ст. л. какао.

Просіяти та змішати сухі інгредієнти, додати олію та воду. Це базовий рецепт. Далі можна експериментувати: цукати, карамелізовані яблука, горіхи, ізюм, вишні, в’ялена журавлина, грильяж, шматочки чорного шоколаду, червоний перець та навіть розмарин. Замість води додайте ананасовий сік. Посипте зверху арахісом — він апетитно підсмажиться в духовці.

Випікати при 180° 15‒20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Фруктова галета

Розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення, джем.

Інгредієнти для великої галети, 38‒40 см :

Приготувати заварне тісто:

320 гр борошна (також можна експериментувати з різним борошном);

100 мл води (дуже гарячої);

100 мл олії;

1 ч. л. порошку для випічки;

сіль.

Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.

Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати паніровочними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю. Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.

Випікати при 210° 50‒60 хв., або пока галета не зарум’яниться.

Печиво з цільнозернового борошна

Універсальний варіант і для дорослих, і для маленьких дітей.

Взяти:

240 г цільнозернового борошна;

¼ ч. л. порошку для випічки;

¼ ч. л. соди;

¼ ч. л. солі;

1 ст. л. меду;

0,5 ст. води;

3 ст. л. оливкової олії (можна взяти олію волоського горіха, або з гарбузового насіння).

Змішати сухі інгредієнти, додати вологі. Перемішати до однорідності. Можна додати обсмажені вівсяні пластівці, подрібнені горіхи, козинаки, цедру цитрусових, ізюм, мак, насіння льону ‒ словом, все, чим вам захочеться похрумати. Дати тісту постояти 10‒15 хв. Розкачати тісто товщиною 3‒4 мм та вирізати печиво.

Випікати при 180° 10‒15 хв., встановивши деко у верхній частині духовки.

Смачного та легкого вам посту!

17 постных продуктов, которые могут быть вкуснее, чем вы думали

Полуничне семіфредо з лаймом: детальний рецепт (фото)

Клафуті з черешнями: детальний рецепт (фото)

Загрузка...