Свято наближається: різдвяний кекс з ромом та сухофруктами (фото)

Нічого не зігріє в морозний святковий вечір краще, ніж ромовий кекс. Фуд-блогер Настя Ганджа знає, якою має бути випічка, аби гості залишись в захваті

Кожної зими перед Різдвяними святами мою стрічку в Instagram заповнюють неймовірно апетитні кекси з сухофруктами. Деякі господині навіть печуть їх за 2 місяці наперед, адже вважається, що від тривалої витримки виріб краще розкриває свій смак. Цього року я нарешті також спекла такий святковий кекс і результат мене вразив!  Ніжне тісто, соковиті сухофрукти (яких в рецепті більше, ніж борошна!), п'янкий аромат темного рому... А як усе це пахне під час випікання! 

Запалились? Тоді готуємо!

Інгредієнти:

100г темних родзинок;

100г в'ялених вишень;

100г в'яленої журавлини;

100г персикових цукатів;

80г чорносливу;

80г  кураги;

250мл темного рому*;

*сухофрукти можна брати на ваш смак,  ром можна замінити на коньяк при бажанні. Також кількість алкоголю можна зменшити,адже в таких пропорціях кекс вийшов досить «дорослим»))

200г вершкового масла;

150г цукру;

4 яйця;

60г змеленого в кавомолці мигдалю;

240г борошна;

6г розпушувача для тіста;

+100г абрикосового джему

Спосіб приготування:

1. Сухофрукти вимити та висушити. Курагу, персик і чорнослив порізати на кубики. Залити сухофрукти алкоголем, накрити плівкою та залишити маринуватися мінімум на 3-4 години, а ще краще на ніч.

2. М'яке масло збивати з цукром протягом 3х хвилин, додати яйця, ще раз збити.

3. Борошно+мигдаль просіяти, змішати з розпушувачем та всипати в масляно-яєчну суміш. Замісити лопаткою тісто.

4. Сухофрукти відкинути на дуршлаг та дати рідині стекти. Додати в тісто та перемішувати до того часу, поки вони не розподіляться рівномірно в тісті.

5. Піч нагріти до 160*C, форму для випікання 18-20см в діаметрі змастити вершковим маслом. Наповнити форму тістом (можна не доходячи 2-3см до краю, оскільки тісто не сильно піднімається під час випікання) та пекти протягом години.

6. Через годину проткнути кекс дерев'яною шпажкою, аби перевірити готовність. Вийняти його з форми та залишити охолоджуватися на решітці.

7. Коли кекс охолоне, його можна щільно завернути в фольгу для настоювання мінімум на 2-3дні. Хоча у моєму випадку дегустували відразу).

8. Перед подачею абрикосовий джем трошки підігріти та змастити кекс пензликом для святкового блиску. Прикрасити за бажанням.

Смачних свят!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали