Сливовий крамбл за рецептом Найджела Слейтера: рецепт + фото

Простий і детальний рецепт традиційного англійського десерту із сезонними фруктами

Крамбл – різновид відомого у всьому світі пирога, котрий походить з Великобританії. Він поєднує у собі велику кількість соковитих фруктів та золотисту скоринку з крихтоподібного тіста, а ще готується надзвичайно просто. Зараз наступає сезон слив, які я обожнюю у випічці, тому цього разу мова піде про сливовий крамбл. Хоча не стримуйте фантазію – для начинки можна використовувати будь-які ваші улюблені фрукти. Готуємо?

Сливовий крамбл (на основі рецепту з книги Найджела Слейтера):

Інгредієнти:

~900 г слив;

75-100 г цукру (я використовувала тростинний цукор, але можна і звичайний)

Тісто:

150 г борошна (для більшої користі я використала цільнозернове пшеничне)

100 г холодного вершкового масла;

75 г тростинного цукру;

вода;

+морозиво для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Зі слив видалити кісточки та нарізати на четвертинки. Змішати з цукром (якщо сливи кислі-раджу додати більше цукру) та викласти в форму для випікання.

2. Борошно просіяти. Додати вершкове масло та руками перетерти борошно з маслом в крихту. По столовій ложці додавати воду, замішуючи крихтоподібне тісто (мені знадобилося приблизно 4 ст. ложки)

3. Висипати крихту тіста зверху на сливи та пекти крамбл в розігрітій до 180*С духовці біля 30-45 хв. Тісто має зарум’янитися, а сік від слив закипіти.

4. Подавати крамбл теплим з кулькою морозива або охолодженим.

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали